Bivši francuski predsjednik bio opsjednut princezom Dianom

0
Radiosarajevo.ba
Bivši francuski predsjednik bio opsjednut princezom Dianom
Foto: Pinterest.com / Valery Giscard d’Estaing i princeza Diana

Bivši francuski predsjednik Valery Giscard d’Estaing bio je pravi šarmer, a nakon njegove smrti zbog komplikacija s koronavirusom prije nekoliko dana počeli su izlaziti na vidjelo detalji njegova privatnog života.

D’Estaing je bio viši od većine svojih prethodnika i nasljednika, a u sedam godina njegove vladavine u palači Elysee brojne su žene posjećivale njegove urede.

Iako je bio oženjen za aristokratkinju Anne-Aymone de Brantes s kojom ima četvero djece, Valery je volio žensko društvo koje nije nužno bilo ono u društvu njegove žene.

Šuškalo se kako je imao aferu s glumicom Sylvijom Kristel koja se probila na scenu zahvaljujući porno-filmu Emmanuelle te s fotografkinjom Marie-Laure de Decker.

Između ostalih je bio i lagano opsjednut princezom Dianom. Jednom je prilikomu palači Versailles sjeo pored princeze na humanitarnoj večeri, nakon čega joj je napisao bizarno ljubavno pismo u jednom francuskom magazinu.

"Mogli biste pomisliti da na fotografijama dobro izgleda, ali je puno ljepša u realnosti. Ona se kreće bez zvuka, a te plave oči ubodu vas točno u dušu", stoji između ostalog u pismu. Diana je iste godine objavila da se rastaje od princa Charlesa, a Valery nije gubio vrijeme i odmah joj je poslao pismo. "Ti si najinteligentnija žena na britanskim otocima", napisao joj je u čestitci koju joj je poslao, piše dnevnik.hr.

Nakon što je poginula u stravičnoj prometnoj nesreći u Parizu 1997. godine, Valery je bio među prvima koji su se žalovali britanskoj kraljevskoj obitelji zbog Dianine smrti.

Iako nije nikada zaista imao aferu s princezom Dianom, Valery je do smrti maštao o mogućnoj romansi s britanskom princezom.

Čak je objavio i romantičnu novelu o aferi francuskog čelnika s britanskom princezom, no većina svega u knjizi su izmišljeni događaji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije