Uzavrele prepiske na mrežama zbog Rastinog koncerta: 'Zašto djeca od 12 godina ne mogu ući u klub'

2
Radiosarajevo.ba
Uzavrele prepiske na mrežama zbog Rastinog koncerta: 'Zašto djeca od 12 godina ne mogu ući u klub'
Foto: Printscreen / Stefan Đurić Rasta

Koncert Stefana Đurića Raste u Zagrebu izazvao je apsolutni haos zbog dobne granice ulaska u klub, za koju mnogi koji su kupili karte nisu znali.

Srpski reper Stefan Đurić, poznatiji kao Rasta, nastupio je u petak navečer u zagrebačkom klubu The Best, ispred kojeg je zbog koncerta nastao veliki nered.

Naime, prema objavama na društvenim mrežama, pred ulazom je ostalo više stotina ljudi, uglavnom tinejdžera, a pomutnja je nastala jer mnogi nisu znali da je organizator koncerta zabranio ulaz mlađima od 16 godina.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Na Facebook stranici Mamin blog objavljeno je kako prilikom prodaje karata nigdje nije bila navedena određena dobna granica za ulazak u popularni zagrebački klub, pa je nastala velika gužva zbog djece koja su tek na ulazu saznala da moraju imati minimalno 16 godina kako bi mogla na koncert.

"Djeca su vani razočarano plakala, s nestrpljenjem su čekali da vide Rastu, a na kraju su uplakani išli kući", jedan je od komentara na objavi ove mame.

Edit : NAKON DVA SATA ČEKANJA DO ULAZA DJECU OD 15 GODINA NISU PUSTILI UZ PRATNJU RODITELJA NA KONCERT! JER JE TO NOĆNI...

Posted by Mamin Blog on Friday, November 17, 2023

S druge strane, bilo je i mnogih koji su se složili da je razumno zabraniti ulazak u noćni klub djeci mlađoj od 16 godina.

"Po mom mišljenju djeca od 12 godina nemaju šta radit po noćnim klubovima niti u pratnji roditelja", "U potpuno se slažem sa vlasnikom lokala. Nemaju šta mlađi od 16 godina raditi u noćnom klubu ili bilo gdje poslije 22 sata bez pratnje roditelja", komentirali su.

U komentarima ispod objave navodi se i kako je pred klub došla i policija u civilu i nekoliko vozila interventne policije.

Vrata kluba otvarala su se u 22 sata. Rasta je na pozornicu izašao u jedan sat nakon ponoći, a na snimkama s koncerta s društvenih mreža vidi se da je klub, uprkos svemu, bio krcat.

Znate što je meni nevjerojatno!! Ljudska glupost i ljudi koji si daju za pravo prosipavati svoje mišljenje ko da ih je...

Posted by Mamin Blog on Monday, November 20, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije