Uspon i pad glumice iz Hollywooda: Od zvijezde do vođe perverzne sekte

Radiosarajevo.ba
Uspon i pad glumice iz Hollywooda: Od zvijezde do vođe perverzne sekte
Foto: Arhiv / Glumica Allison Mack

Glumica Allison Mack osvojila je male ekrane kao slatka Supermenova drugarica, a onda je otkriveno da je vođa kulta!

Allison je uhapšena prije dvije godine zbog učešća u trafiking ringu vezanom za sektu "Nxium".

Mack, koja danas puni 36 godina, bila je desna ruka osnivača sekte Keitha Ranierea, koji je također uhapšen u svojoj luksuznoj vili u Meksiku, prenosi Mondo.

Glumica i osnivač sekte bili su i u ljubavnoj vezi, a u Meksiku su se krili otkad je jedna od njihovih žrtava ispričala šta se dešava u tom kultu.

Raniere je držao "robove", među kojima je Mack bila glavna, i ona je bila zadužena za regrutaciju djevojaka u sekti, koje bi sa njim stupale u intimne odnose.

U optužnici za trafiking navodi se da je Mack inicirala i nadgledala žigosanje intimnih dijelova tijela djevojaka, koje je zatim tjerala na odnose sa osnivačem sekte. Mack je i ucjenjivala žrtve, tako što bi ih primorala da poziraju gole za izuzetno eksplicitne fotografije, a zatim im prijetila da će te slike objaviti.

Glumica je izgladnjivala žene koje su bile u njenoj nadležnosti, i držala ih u režimu "konstatne spremnosti" – morale su da joj budu na raspolaganju u svako doba dana i noći, što ih je činilo umornim i dezorijentisanim.

Glumica je uhapšena i optužena za trafiking i iznudu, zbog čega joj prijeti do 40 godina robije.

Početkom jula, sud u New Yorku odložio je izricanje kazne i njoj, i Raniereu, pa će svoju sudbinu saznati tek krajem jeseni.

Mack publika zna kao glumicu iz serije "Smallville".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije