U pripremi veliki virtuelni koncert: Svjetske zvijezde pružaju podršku medicinarima

Radiosarajevo.ba
U pripremi veliki virtuelni koncert: Svjetske zvijezde pružaju podršku medicinarima
Foto: EPA-EFE / Lady Gaga

"One World: Together At Home" Global Special ('Jedan svijet: Zajedno kod kuće Global Special ) veliki je događaj koji će se emitirati na mnogim televizijskim mrežama i prenositi online u subotu, 18. aprila. 

Ovaj virtualni koncert, koji organizira Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i međunarodna zagovaračka organizacija Global Citizen, okupit će ljude koji su pogođeni pandemijom COVID-19 s ciljem da poduzmu smislene akcije kako bi zaštitili zdravlje i podržali globalni odgovor COVID-19. Također će proslaviti i pružiti podršku hrabrim zdravstvenim radnicima koji rade na "prvoj liniji".

Organiziran u suradnji s Lady Gagom, ovaj svjetski događaj uključivat će brojne svjetske slavne ličnosti  - Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong iz Green Daya, Burna Boy, Chris Martin, David Beckham, Eddie Vedder, Elton John, FINNEAS, Idris i Sabrina Elba, J Balvin, John Legend, Kacey Musgraves, Keith Urban, Kerry Washington, Lang Lang, Lizzo, Maluma, Paul McCartney, Priyanka Chopra Jonas, Shah Rukh Khan i Stevie Wonder.

"Svjetska zdravstvena organizacija posvećena je porazu pandemije koronavirusa naukama i javnozdravstvenim mjerama, te pružanju podrške zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji odgovora“, rekao je dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, generalni direktor WHO.

Tedros Adhanom Ghebreyesus - undefined

Foto: EPA-EFE: Tedros Adhanom Ghebreyesus

„Možda ćemo morati biti razdvojeni neko vrijeme fizički, ali još uvijek se možemo okupljati na ovaj način kako bismo uživali u odličnoj muzici. Koncert 'Jedan svijet: Zajedno kod kuće' predstavlja snažnu solidarnost protiv zajedničke prijetnje", rekao je. 

Jedan svijet: Zajedno kod kuće emitirat će se na glavnim svjetskim televizijskim mrežama u subotu, 18. travnja 2020. u 17:00 (losangelesko vrijeme) / 20:00 (po newyorškom vremenu) / 01:00 (po londonskom vremenu) na ABC, NBC , ViacomCBS Networks, mreže i platforme iHeartMedia i Bell Media u Kanadi. BBC One će program pokrenuti u nedjelju, 19. aprila 2020. Dodatni međunarodni emiteri uključuju beIN Media Group, MultiChoice Group i RTE.

Osim na TV stanicama, događaj će se prenositi online na više globalnih platformi. Ovaj digitalni specijal uključivat će dodatne umjetnike i performanse iz cijelog svijeta kao i jedinstvene priče svjetskih heroja zdravstvene zaštite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije