Quarantine show: O Dubiozi piše cijeli svijet - među njima i New York Times

Radiosarajevo.ba
Quarantine show: O Dubiozi piše cijeli svijet - među njima i New York Times
PrtScr / Quarantine Show

Žuto-crna muzička senzacija iz naše zemlje nastavlja osvajati srca diljem svijeta i tokom pandemije koronavirusa.

Naime, agencija Reuters objavila je reportažu o "karantinskoj predstavi" našeg benda Dubioza Kolektiv koji svakog ponedjeljka, u 20.30, pozivajući nas da "ostanemo povezani i dezinficirani" (stay connected and disinfected, eng), priređuje online spektakl za desetine hiljada svojih fanova. 

Reportažu su prenijeli brojni mediji diljem svijeta, a među njima i ugledni New York Times, koji podsjećaju na mjere karantina i policijskog sata koje vladaju u našoj zemlji, no Dubioza je ponedjeljkom zaslužena za ozbiljno dizanje raspoloženja. 

"Internet je sad preostao jedini način za nas da komuniciramo i sviramo muziku. Važno je ljudi uživaju na 'koncertu', ali i da komuniciraju putem komentara i chatova, da pišu i šalju podršku jedni drugima, kako bi se na trenutak osjećali kao i prije korone", kazao je za Reuters član benda Brano Jakupović, koji se nalazi u Sarajevu. 

Podsjetio je da Dubioza svira iz svojih domova u Bosni, Hrvatskoj i Sloveniji, da live koncerte gleda i do 40 hiljada ljudi.

Prvi karantin show održan je prije tri sedmice i na Facebooku ga je pogledalo više od milion i po ljudi.

"Jedan mikroskopski organizam sve nas je izjednačio, učinio je nešto što mi nismo mogli sami", kazao je Jakupović na kraju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije