U dokumentarcu o princezi Diani bit će prikazane njene fotografije nakon nesreće

Radiosarajevo.ba
U dokumentarcu o princezi Diani bit će prikazane njene fotografije nakon nesreće
"Moja sestra Diana dobila je ime po božici lova, a na kraju je završila jer su lovili nju", rekao je brat pokojne princeze Diane na njenoj sahrani.

Princeza Diana poginula je u Parizu 31. augusta 1997. godine, a Velika Britanija ove godine obilježava dvadesetu godišnjicu jednog od najtragičnijih događaja u kraljevskoj porodici u 20. stoljeću.

Princeza i njen ljubavnik Dodi Al Fayed poginuli su u Parizu dok su bježali od paparazza koji su snimali svaki njihov korak, a jedan od njih je fotografirao princezu nakon nesreće dok su se čekala kola hitne pomoći. Fotograf koji je napravio užasavajuće fotografije pojavit će se u dokumentarcu britanskog Channela 4 koji se bavi životom Lady Di, a koji će se prikazati početkom augusta ove godine.

Fotograf je u dokumentarcu priznao da je fotografirao princezu dok je umirala, ali i da je fotografije uništio te da one nikada neće biti objavljene.

Paparazzi su htjeli fotografirati i tijelo pokojne princeze nakon što je objavljeno da je umrla.

"Skakali su po krovu bolnice, penjali se na prozore. Na kraju smo morali staviti deke na sve otvore i uključiti ventilatore jer je postalo prevruće. Zbog ventilatora se na trenutak pomaknula njena kosa. Učinilo mi se da je živa", rekao je jedan od bliskih Dianinih saradnika o traumatičnom događaju koji je potresao čitav svijet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije