Turčin koji je ubio Šabana Šaulića pušten iz zatvora: Niko ne zna gdje je

Radiosarajevo.ba
Turčin koji je ubio Šabana Šaulića pušten iz zatvora: Niko ne zna gdje je
Arhiv / Šaban Šaulić je nastradao u nedjelju u saobraćajnoj nesreći kod Bielefelda

Turčin Alsin Levent (35), koji je optužen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić, pušten je da se brani sa slobode.

Novi detalji saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

Objavljen posljednji snimak Šabana Šaulića

Poginuo pjevač narodne muzike Šaban Šaulić

Jedanaest sedmica nakon kobne saobraćajne nesreće u njemačkom gradu Bielefeldu na autoputu dva kod isključenja za Gitersloh, u kojoj su život izgubili legendarni pjevač Šaban Šaulić i njegov bliski prijatelj, klavijaturista Mirsad Kerić, a Šaulićev kum teško povrijeđen Boban Stojadinović, optuženi Turčin pušten je iz pritvora, prenijeli su njemački mediji.

Tog kobnog jutra, 17. februara, Levent se svojom Mazdom zakucao u Seat ibizu, u kojem su sjedila trojica muškaraca.

Oni su putovali iz pravca Bielefelda, gdje su prethodne večeri održali koncert u klubu “Farinda”.

Šaban Šaulić je nastradao u nedjelju u saobraćajnoj nesreći kod Bielefelda - undefined

Arhiv: Šaban Šaulić je nastradao u nedjelju u saobraćajnoj nesreći kod Bielefelda

Na zahtjev javnog tužioca Bielefelda, vozač Mazde je u februaru odveden u pritvor po hitnom postupku zbog opasnosti od bijega, prenosi Blic.

Lokalni mediji prenijeli su da se opasnost ogledala u tome što Levent nije imao stalno prebivalište, budući da se razilazio sa djevojkom sa kojom je živio.

Međutim, Turčin je prošlog petka, nakon gotovo tri mjeseca od saobraćajne nesreće, prema riječima tužioca, prijavio adresu prebivališta, zbog čega Okružni sud smatra da više nema opasnosti od bijega.

Mediji su prenijeli da Leventov advokat nije htio da kaže u kojem gradu živi njegov klijent, jer mu “prijete smrću na društvenim mrežama nakon smrti poznatog pjevača, a neznanci postavljaju na internet njegove fotografije sa imenom i prezimenom”.

Istraga je pokazala da je Levent u trenutku izazivanja nesreće bio pijan i pod dejstvom narkotika.

Alsin Levent - undefined

Facebook: Alsin Levent

"Tokom istrage nedvosmisleno je potvrđeno da je 17. februara 2019. godine bio pod dejstvom alkohola i droge (kanabis)", rekao je državni tužilac iz Bielefelda Cristof Makel lokalnim medijima.

Prema najavama iz Državnog tužilaštva u njemačkom gradu Bielefeldu, pitanje je dana kada će biti kompletiran izvještaj o udesu na autoputu dva, kod isključenja za Gitersloh.

Državni tužilac rekao je i da Levent nije imao ni vozačku dozvolu, već da je pozajmio automobil.

"Optuženi u stvari nije imao ni vozačku dozvolu. Automobil je neopravdano i bez znanja pozajmio od prijatelja – rekao je tužilac.

Tužilac dodaje i da će javnosti tada biti dat i sud vještaka o uzroku tragedije koja je odnijela dva života.

"Čim bude kompletiran izvještaj, podnijet ću optužnicu", najavio je tužilac.

Levent je u dva slučaja optužen za ubistvo iz nehata u alkoholisanom stanju.

Podsjetimo, kralj narodne muzike umro je tragičnom smrću. Nakon stravičnog sudara, Šaulić je uspio da izađe iz smrskanog automobila i sjedne na ogradu pored autoputa. Bio je bez vidljivih povreda, međutim, kako je pokazala autopsija, došlo je do pucanja aorte. On je helikopterom prevezen u bolnicu, gdje je preminuo.

Odmah nakon saobraćajne nesreće kćerka Sanela i sin Mihajlo uputili su se u Njemačku. Tijelo pjevača Šabana Šaulića dopremljeno je u Srbiju avionom Vlade Srbije 21. februara i on je sutradan sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Njega je na vječni počinak osim članova porodice i prijatelja ispratilo na hiljade ljudi među kojima su bile kolege, brojni sportisti i političari. Prethodno je u Skupštini grada održana komemoracija poginulom pjevaču.

Smrt Šabana Šaulića pogodila je cijeli region. Saučešće porodici kralja narodne izjavili su i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić i mnoge kolege sa estrade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije