Tragičan život fatalne plavuše: Anna Nicole Smith nakon smrti sina htjela ući u njegov kovčeg

0
Radiosarajevo.ba
Tragičan život fatalne plavuše: Anna Nicole Smith nakon smrti sina htjela ući u njegov kovčeg
Foto: Screenshot/Twitter / Anna Nicole Smith

Prošlo je 17 godina od smrti Anne Nicole Smith, a mnogi je i danas pamte kao fatalnu plavušu čiji su život obilježile brojne tragedije.

Rođena u Teksasu kao Vicki Lynn Hogan, bila je šesto dijete u obitelji Donalda Egenea i Virginije Hart Hogan.

Majka ju je rodila s 15 godina, a njeni roditelji rastali su se kada je imala samo dvije godine. Kada je Anna došla u tinejdžerske godine, njena se majka udala treći put. Kasnije je priznala da ju je očuh, uz majčino znanje, svakodnevno silovao, a kada je imala 13 godina izbacili su je iz kuće, piše Stil.

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

U drugom razredu je napustila srednju školu i zaposlila se u restoranu. Tamo je upoznala kuhara Billyja Smitha za kojeg se udala i rodila sina Daniela. Njihova ljubav trajala je kratko, a Anna se ubrzo zaposlila u striptiz klubu kao plesačica.

Osim što je sredila figuru, posvijetlila je kosu i fotografiju svojih golih grudi poslala redakciji Playboya. Oni su je nakon toga nazvali i nekoliko dana poslije pozirala je za duplericu pod imenom Anna Nicole Smith.

Anna je započela svoju karijeru pozirajući za naslovnicu magazina Playboy u maju 1992. godine i osvojila je titulu 1993. godine Playmate of the Year. Kasnije je bila model za modne kompanije, uključujući Guess, H&M i Heatherette.

Severina opet otvorila dušu: 'Zlostavljač nastavlja zlostavljanje'

Severina opet otvorila dušu: 'Zlostavljač nastavlja zlostavljanje'

Veliku pozornost privukla je udajom za milijardera James Howard Marshall II., čiji joj je novac pomogao da se riješi prvog muža i započne karijeru u zabavljačkoj industriji. Vjenčali su se 1994. godine, godinu dana nakon što se proslavila u Playboyu: Anni je tada bilo 26, a njemu 89 godina, piše The New York Times.

Više puta isticala je kako ga je voljela te se nije smatrala sponzorušom.

"Jako sam ga voljela, ponajprije zbog svega što je učinio za mene i mog sina. Nikad nisam osjetila takvu ljubav. Niko me nikada nije volio i činio dobre stvari za mene, poštivao me i nije mario za ono što ljudi pričaju o meni", rekla je Anna voditelju Larry Kingu u jednom od intervjua.

Kada je njen 60 godina stariji suprug preminuo, u oporuci je sve ostavio mlađem sinu E. Pierceu Marshallu, što je Anna pokušala promijeniti na sudu no to joj nije pošlo za rukom.

Kasnije se odala porocima i postala predmet ismijavanja. Pred kraj života preselila se na Bahame gdje je rodila kćerkicu Dannielynn.

Objavljena lista najplaćenijih hollywoodskih glumaca: Iznenadit ćete se ko je na vrhu

Objavljena lista najplaćenijih hollywoodskih glumaca: Iznenadit ćete se ko je na vrhu

U bolnici, dok se oporavljala od poroda, posjetio je sin Daniel. Kada je Anna zaspala, tada 20-godišnji mladić se predozirao i umro majci na rukama dok je dozivala pomoć.

Od te tragedije se Anna nikad nije oporavila. Samo nekoliko mjeseci kasnije pronađena je sama u hotelskoj sobi gdje je preminula usljed predoziranja. Iza sebe je ostavila petomjesečnu djevojčicu koju danas odgaja njezin biološki otac Larry. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije