Tonči Huljić otkrio šta je Baby Lasagni pisao tokom glasanja u finalu Eurosonga

0
Radiosarajevo.ba
Tonči Huljić otkrio šta je Baby Lasagni pisao tokom glasanja u finalu Eurosonga
Foto: Screenshot / Kolaž / Baby Lasagna i Tonči Huljić

Kojim se kriterijima žiriji na Eurosongu vode u ocjenjivanju, te je li muzika bila u sjeni politike? O tome su sinoć u HTV-ovoj emisiji "Otvoreno" govorio je Tonči Huljić rekao je kako se dogodilo ono čega se pribojavao.

"Kada je Marko skočio na 58 posto na kladionicama, nakon izvedbe u finalu, to je bila otežavajuća okolnost za žiri. Velika je blagodat organizatora festivala kada ima alibi pjesmu. Alibi pjesma ove godine je nesumnjivo bila Nemo.

To znači - imate odličnog izvođača, dečko odlično pjeva, odlično je to izveo, pjesma je vrlo neobična, i sklepana je samo s jednom funkcijom - išla je na pobjedu. I vi tog trenutka imate priliku da radite dar-mar, sugerirajući diskretno žirijima što bi bilo pametno radi recentne situacije kakva je", kazao je Tonči pa dodao: 

Gordan Grlić Radman stigao u Sarajevo, topli pozdrav sa Elmedinom Konakovićem: 'Selam, prijatelju'

Gordan Grlić Radman stigao u Sarajevo, topli pozdrav sa Elmedinom Konakovićem: 'Selam, prijatelju'

Činjenica je da se EBU nije baš najbolje snašao u situacijama koje su ih zadesile na ovom festivalu - problem Izrael-Hamas, Ukrajina-Rusija.

Osvrnuo se i na veliki broj 12-ica koje je dobio Nemo.

"Ne znam tko je u povijesti dobio toliki broj 12-ica, u ovom novom vremenu Eurosong natjecanja, otkad sudjeluje i publika i žiri. To je u najmanju ruku čudno", istaknuo je.

Pogledajte kako izgleda zaručnica Baby Lasagne: Ona je stub njegovog uspjeha i velika podrška

Pogledajte kako izgleda zaručnica Baby Lasagne: Ona je stub njegovog uspjeha i velika podrška

"Negdje po sredini glasovanja, javljao sam Marku: Ovo je super! Tada smo bili na 5. mjestu, a zaostajali smo jedno 70-80 bodova. Sve do 100 bodova je bilo dostižno i moglo se prestić i očekivano je bilo da se prestigne. Međutim, ovoliki broj 12-ca... ja ne znam ko je u historiji dobio!", rekao je Huljić.

Dodao je kako je Eurosong zamišljen kao natjecanje skladatelja i pjesama. Međutim, smatra kako se danas to pretvorilo u sve, samo ne u to.

"Četiri odlične pjesme su se našle na okupu. Rim Tim Tagi Dim i Marko, Francuska, Italija i Švicarska. Da nije situacija sa Izraelom takva kakva je, i on bi bio vrlo visoko plasiran i vjerojatno bi pikirao na pobjedu. Sve ostalo pretvorilo se u jedan džumbus", kazao je Tonči Huljić, prenosi SD.

Tonči Huljić, glazbenik, skladatelj i producent, objasnio je li Švicarska pjesma i izvedba bila toliko bolja od Hrvatske...

Posted by HRT Otvoreno on Monday, May 13, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije