Toliko je zlostavljao da se bojala za vlastiti život - a danas je snažna žena

0
Radiosarajevo.ba
Toliko je zlostavljao da se bojala za vlastiti život - a danas je snažna žena
Foto: Instagram / Halle Berry

Glumica Halle Berry jučer je napunila 55 godina, a rođendan je proslavila u uskom krugu porodice i prijatelja.

Slavna holivudska glumica danas se može pohvaliti i savršenim izgledom i karijerom na kojoj bi joj mnogi zavidjeli, međutim, glumici cijeli život nisu cvjetale ruže.

Halle Maria Berry rođena je 14. augusta 1966. u Clevelandu, od majke Judith Ann, koja je bila Engleskinja iz Liverpoola, i oca, Jeromea Berryja, Afroamerikanca. Njezini su se roditelji razveli kad je imala četiri godine. Majka, koja je radila kao psihijatrijska medicinska sestra, gdje je Jerome bio kurir, nastavila se sama brinuti o njoj i njezinoj dvogodišnjoj kćeri Heidi, preselivši se u Bedford.

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

"Otac nas je napustio kad sam imala četiri godine. Ignorirao je moju majku, moju stariju sestru i mene. On je alkoholičar. Kad sam bila mala, mučio je naše ljubimce i tukao moju majku. Sve dok sam živa, ne želim ga vidjeti ni čuti. Međutim, teško djetinjstvo nije me spriječilo da budem uspješna u poslu", istakla je u jednom intervjuu.

Od malih nogu plijenila je svojom ljepotom koja joj je donijela titule Miss Ohia i Miss Teenager iz SAD-a, a vrhunac je dosegla 1986. postavši prva pratilja na izboru za Miss Amerike. Iste godine, kao prva Afroamerikanka, predstavljala je svoju zemlju na izboru za Miss svijeta u Londonu i osvojila šesto mjesto.

"Živjela sam s beskućnicima u prihvatilištu jer nisam mogla pronaći posao, a majka mi nije htjela financijski pomoći. No znala sam da ću uspjeti jer sam bila ambiciozna i nisam se željela vratiti kući", rekla je Halle čija je jedna od prvih glumačkih audicija bila za ulogu u Charliejevim anđelima.

Iako to nije shvatila, producent Aaron Spelling rekao joj je da ne odustaje od svog sna da postane glumica. Prva uloga došla je 1989. godine, no tokom snimanja pala je u komu zbog pada šećera u krvi. Iako joj je dijagnosticiran dijabetes tipa dva, to je nije spriječilo u ostvarenju snova.

I dok je bila uspješna na profesionalnoj razini, njezin privatni život bio je prava katastrofa jer je stalno birala pogrešne muškarce. Jedan od bivših partnera, čije ime nikada nije otkrila, navodno ju je toliko tukao da je jedva preživjela i od tada je sve manje čula na jedno uho.

Prvi put se udala za bejzbol zvijezdu Davida Justicea 1992., ali razvela se nakon samo četiri godine. Iako je glavni razlog bila razdvojenost zbog brojnih obaveza, nagađalo se da ju je toliko fizički zlostavljao da se bojala za vlastiti život. S druge strane, Hali je kasnije priznala da je teško podnijela taj emocionalni poraz, kao i da je čak razmišljala o tome da si u tom periodu oduzme život, prenosi Story.hr.

Halle Berry - undefined

Foto: Instagram: Halle Berry

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije