Težak život brata Kate Middleton: Stalno je išao na terapije, a onda mu je pas 'spasio život'

0
Radiosarajevo.ba
Težak život brata Kate Middleton: Stalno je išao na terapije, a onda mu je pas 'spasio život'
Foto: Instagram / Kate i James Middleton

Kad su u pitanju snahe britanske kraljevske porodice, medijske stupce uglavnom puni odbjegla vojvotkinja Meghan Markle. No javnosti je zanimljiva i Kate Middleton, pogotovo njena porodica o kojoj se ne zna mnogo. Naime, njeni roditelji Michael i Carole Middleton imaju troje djece - kćeri Kate i Pippu te sina Jamesa.

James Middleton je najmlađi od njih troje i ima 36 godina. Iako je ljubimac roditelja i starijih sestara, nije mu uvijek bilo lako. Već je ranije priznao da se godinama borio s depresijom, a jednom prilikom je britanskim medijima otkrio da mu je u borbi s tim problemom najviše pomogla njegova kujica Ella koja je početkom godine uginula s 15 godina.

Od voljene se ljubimice oprostio emotivnom objavom na Instagramu, a za The Times je napisao da mu je Ella spasila život.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

"Pomišljao sam na samoubistvo, ali ga nikad nisam uzeo u obzir. Moje misli o tome su prekinute zbog Elle", napisao je i dodao da bi u najtežim trenucima provodio dane bez da bi razgovarao i s kim osim s Ellom.

Pisao je i o tome kako mu je trebalo nekoliko sati da pokopa kujicu nakon što je uginula 'jer je znao da kad jednom kopanje bude gotovo da će to biti njihovo posljednje zbogom', piše Story.hr.

"Cijela porodica se došla pozdraviti. Ne mogu govoriti u njihovo ime, ali vjerujem da je imala utjecaj i na njihove živote… Moje sestre, Kate i Pippa, dolazile su na neke moje terapijske sesije. Uvijek su bile tu u teškim vremenima i bile su uz mene kad je bilo najteže, zbog toga sam jako zahvalan", ispričao je.

Već je ranije James Middleton otvoreno govorio o svojoj borbi s depresijom.

"Prije nekoliko godina sam bio na vrlo mračnom i usamljenom mjestu, nisam imao svrhu ni smjer, anksioznost zbog koje mi je neprestano jako udaralo srce oduzimala mi je svako veselje, uzbuđenje ili iščekivanje. U tom sam vremenu shvatio koliko mi moji psi, posebno Ella, pomažu u toj stvarno teškoj bitci s kliničkom depresijom. Spasila mi je život", poručio je.

Ranije je otkrio da ga je upravo Ella još 2014. 'spojila' s njegovom suprugom Alizee kad joj je potrčala u jednom klubu u Londonu. On joj je brzo prišao da se ispriča, a ona ga je zamijenila za konobara i tako je prošao njihov prvi susret. Vjenčali su se 2021. i do Elline smrti imali su sedam pasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije