Životna ispovijest sarajevskog glumca: Sve je nestalo u djeliću sekunde

Radiosarajevo.ba
Životna ispovijest sarajevskog glumca: Sve je nestalo u djeliću sekunde
N1/Printscreen / Feđa Štukan

Feđa Štukan, bosanskohercegovački glumac, objavio je svoj prvi autobiografski roman Blank. Nakon što je roman objavljen na Amazon Kindle servisu, dostupan je i u printanom izdanju.

Kako je ranije rekao, roman je napisao na nagovor Brada Pitta i Angeline Jolie, a 212 stranica romana ispunjeno je bolnim ispovijestima, detaljima iz života, uspomenama, teškim trenucima i životnoj katarzi koja bi se mogla pretvoriti i u filmsko ostvarenje.

Roman je nastajao sedam godina, a počinje sa snovima jednog dječaka koji je samo želio da postane pilot. Feđa Štukan je u Blanku letio, padao, preživio najmanje 10 krugova pakla prije katarze i novog početka. 

Tim povodom bio je gost Večernjeg studija na N1 i govorio o svojim snovima, letu, padu, životu, smrti, rađanju, smislu života i svim besmislima koje on nosi...

Progovorio je i o gubitku voljene osobe, smrti svoje nekadašnje djevojke, što ga je gurnulo u pakao droge, iz čega se dugo godina "čupao".

"Bio sam totalno lud... nisam mogao da se saberem. Bio sam rastrojen, uništen...sve je nestalo za djelić sekunde... Išao sam po kafanama, pravio probleme u nadi da će me neko ubiti, jer to nisam mogao sam", ispričao je između ostalog Feđa Štukan u brutalno iskrenom razgovoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije