Tema koja je podijelila internet: Plus size ili debela

Radiosarajevo.ba
Tema koja je podijelila internet: Plus size ili debela
Da je na našim prostorima teško promijeniti uvriježena mišljenja pokazuje aktuelna debata o izboru pojma za „elegantno popunjene dame“.

Dok su u Njemačkoj žene s viškom kilograma zakoračile i na modnu pistu, a RTL2 bira Supermodel s oblinama 2017, na našim prostorima dominira diskusija o izboru adekvatnog termina za njih.

Lucija Lugomer hrvatska manekenka koja za sebe kaže da je plus size nerijetko pozira u oskudnom izdanju kako bi potaknula pratiteljice da zavole svoje nesavršene obline.

Na to se obrušila jedna od najpopularnijih korisnica Instagrama  u regiji koja se inače voli hvaliti svojom figurom. Bila je direktna rekavši da se to ne zove plus size već - debljina.

Rasprava je podijelila javnost. Dok jedni zastupaju plus size opciju, drugi poručuju - smanjite obroke i ne budite lijeni.

Nakon rasprave na internetu hrvatska manekenka Lucija poručila je da je dobila mnogo poruka podrške, ali da joj je i teško palo što neki ljudi razmišljaju na takav način.

"Dobila sam jako puno poruka podrške. Mobitel mi je eksplodirao. Svi su mi pisali kako su razočarani dotičnom osobom, a i mene je to razočaralo jer smo obje javne osobe i ne mogu vjerovati da neka javna osoba može ovo raditi. Ako uvijek govoriš kako širiš ljubav, onda to i čini. Ova situacija je išla meni u prilog. Treba živjeti ono što jesi, a ne pretvarati se u ono što nisi. Sve poruke koje sam dobila puno mi znače, a i dobila sam puno novih pratitelja iz Bosne i Hercegovine."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije