Sylvester Stallone o potezu koji mu je spasio karijeru: "Nije bilo nikakve logike, ali..."

0
Radiosarajevo.ba
Sylvester Stallone o potezu koji mu je spasio karijeru: "Nije bilo nikakve logike, ali..."
Foto: EPA - EFE / Sylvester Stallone

Sylvester Stallone (77) je u najnovijem intervjuu za TMZ otkrio da se bojao kako će ostati bez karijere nakon što je završio sa snimanjem Rockyja.

Legendarni glumac s profesionalnim bodybuilderom Francom Columbuom pripremao za snimanje Rockyja II, kada je doživio povredu zbog koje je mislio da se može oprostiti s filmskom karijerom.

"Spustio sam se nakon dizanja tega od oko 90 kilograma. Samo sam se zagrijavao i onda sam čuo kako je nešto puklo", prisjetio se Stallone.

Oglasili se iz sarajevske policije nakon tragedije u Sarajevu

Oglasili se iz sarajevske policije nakon tragedije u Sarajevu

Tokom zagrijavanja došlo je do rupture njegovog prsnog mišića, koji se u potpunosti odvojio od kosti, zbog čega nije mogao koristiti lijevu ruku.

"Otišao sam kući. Osjećao sam se kao da mi je karijera gotova. Za mjesec i po trebao sam početi raditi na Rockyju II", nastavio je glumac.

Kako bi spasio film, odlučio je promijeniti strategiju. Umjesto da odustane, prepravio je scenarij i ubacio dio u kojem Rocky ima probleme s očima, pa se mora naučiti boksati desnom rukom.

"U tome nema nikakve logike. Ali rekao sam sebi: 'Neću odustati od ovog filma zbog povrede'", rekao je Stallone o promjeni scenarija".

Rocky II imao je premijeru u junu 1979. godine i zaradio je 200 miliona dolara (364,95 miliona KM) širom svijeta. Uspjeh filma omogućio je Stalloneu da nastavi uspješnu franšizu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije