Bračni parovi u dobru, zlu i na Igrama: Udvoje je ipak lakše...

Radiosarajevo.ba
Bračni parovi u dobru, zlu i na Igrama: Udvoje je ipak lakše...
U Pyeongchangu se na Zimskim olimpijskim igrama takmiči desetak ljubavnih parova, a tri su i bračna.

Kod parova u umjetničkom klizanju nije neobično da su i emotivno povezani, no Amerikanci Alexa Scimeca Knierim (26) i Chris Knierim (30) imaju posebnu priču. Njihov nastup na Valentinovo nije završio medaljom, ali jest poljupcem.

knierim_poljubac_EPA.jpg - undefined

Zajedno kližu od 2012., a trenira ih Dalilah Sappenfield - koja ih je i vjenčala četiri godine kasnije.

knierim_poljubac2_EPA.jpg - undefined

Ta 2016. godina bila im je u mnogočemu prijelomna jer je Alexi dijagnosticirana po život opasna bolest sistema za varenje. Bila je na tri operacije, izgubila devet kilograma i karijera joj je bila upitna. No dvije godine kasnije kvalificirali su se na Olimpijske igre.

Amerikanka Jamie Greubel Poser (34) i Nijemac Christian Poser (31) već su na drugim bračnim Igrama, a takmiče se u bobu.

Jamie Greubel Poser - undefined

Upoznali su se 2012., nekoliko mjeseci razgovarali pomoću Google translatora, a u ljeto 2014. se vjenčali. Te godine u Sočiju je Jamie osvojila olimpijsku bronzu, a njezin suprug je bio peti. Više nikome nije čudno što ona u američkom dresu navija uz stazu za Njemačku.

Kanadski brzoklizački bračni par Josie (24) i Denny (32) Morrison vjenčali su se prošle godine, a medeni mjesec planiraju nakon ZOI-ja, za njega četvrte i posljednje.

Prije četiri godine u Sočiju je uzeo srebro i bronzu, no 2015. je nastradao na motociklu, polomio bedrenu kost, potrgao ligamente...

Denny i Josie Morrison - undefined
Uz bolnički krevet sjedila je Josie, djevojka iz njegova tima. Tad još nisu bili par, ali rekao je medicinskim sestrama da će mu biti žena, iako tad nisu ni hodali. To se promijenilo ubrzo i manje od godinu dana kasnije njih dvoje su kao par bili na bicikliranju.

Josie je, nasreću, primijetila da se Denny čudno ponaša i odvela ga u bolnicu. Pretrpio je moždani udar. Unatoč dugom oporavku, uspio se kvalificirati, baš kao i Josie.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije