Sve za ljepotu: Slavne ličnosti na lice stavljaju nešto što će vam zgaditi život

Radiosarajevo.ba
Sve za ljepotu: Slavne ličnosti na lice stavljaju nešto što će vam zgaditi život
Foto: IMDb / Kate Beckinsale

Pokušaji da se koža održi mladom, vodila je mnoge žene i muškarce na neke prilično, nazovimo ih tako, egzotične tretmane.

No, jedan koji reklamira slavna glumica Kate Beckinsale možda je dosad najgadniji za koji ste čuli - i uključuje prepucij (kožica s penisa koja se odbaci nakon obrezivanja dječaka). Da, dobro ste pročitali...

Dakle, 45-godišnja glumica otišla je na tretman koji uključuje stavljanje seruma na lice u kojem se nalaze matične ćelije uzgojene iz odbačenog tkiva obrezanih beba, južnokorejskih dječaka. 

Beckinsale tvrdi da su rezultati nevjerovatni... Pored fotografije lica na kojem nema šminke, Beckinsale je napisala: "Nakon dugog leta, volim leći i staviti masku u kojoj su tečne, klonirane kožice - realno, ko ne voli?!"

Tretman, koji košta oko 1000 KM, kreirala je "terapeuetkinja za ljepotu", Britanka Georgia Louise u svom salonu u New Yorku i izrazito je popularan među slavnim ličnostima. Sandra Bullock (54) često ga promovira i zove ga "penis tretman za lice".

U serumu se nalaze epidermalni proteini rasta, koji se uzimaju iz dermalnih fibroblasta - ćelija kože koje kreiraju vezivno tkivno - iz odbačenih kožica obrezanih dječaka. Ovi fibroblasti, koji proizvode kolagen i slična vlakna, kloniraju se u laboratoriji te se uzgajaju matične ćelije koje se stavljaju u kremu za lice.

Stručnjaci tvrde da utrljavanje ovih matičnih ćelija u lice aktivira ćelije za starenje, koje počnu proizvoditi više kolagena, a bore nestaju. Tajni sastojak se dobavlja iz Južne Koreje, gdje je obrezivanje standardna praksa, pa ova zemlja ima veliku "zalihu" odbačenih prepucija. Također, u Južnoj Koreji nalazi se veliki broj banaka matičnih ćelija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije