Sve velike ljubavi princeze Diane

Radiosarajevo.ba
Sve velike ljubavi princeze Diane
Pokojnu princezu Dianu povezivali su s mnogima - od zavodnika Johna Kennedyja Jr. pa sve do muzičara Bryana Adamsa. Ipak, ovih pet muškarca mnogi smatraju njezinim najvećim ljubavima.

James Gilbey

Bivši direktor Lotusa snimljen je u intimnom telefonskom razgovoru s princezom, a snimki su se 1992. godine domogli britanski tabloidi i objavili ih, nakon čega je Diana prekinula vezu.

James Gilbey danas ima 60 godine i tri godine je u braku je s dizajnericom interijera Lavinijom Hadsley-Chaplin. Još uvijek uključen u automobilizam te ima kompaniju u Londonu.

James Hewitt

Za njega se otvoreno tvrdilo da je otac Dianina mlađeg sina Harryja, a on je te tvrdnje uporno odbacivao. Ljubav između njega i princeze trajala je pet godina, a nakon prekida časnik je razmišljao o samoubistvu. Ipak, predomislio se i prodao pisma koja mu je pisala za 10 miliona funti.

Danas ima 59 godina, s majkom živi u predgrađu Exetera, nikada se nije ženio, a ove godine pretopio je srčani i moždani udar.

Oliver Hoare

Tada oženjeni trgovac umjetninama i prijatelj princa Charlesa, s Dianom se zbližio 1992. godine, nakon smrti njezina oca. Navodno je 16 godina starija princeza bila opsjednuta njime, no ljubav nije dugo potrajala.

I dalje oženjeni Hoare ima 72 godine i dalje se bavi umjetninama.

Hasnat Khan

Pakistanski hirurg, kojem je Diana dala nadimak 'Mr. Wonderful', bio ljubav njezina života. Dvogodišnja veza bila je velika tajna, osobito jer se Khan bojao medijske pažnje koju bi dobio kao ljubavnik princeze Diane. Pritisak je na kraju bio prevelik, pa je hirurg odlučio prekinuti vezu. Šuškalo se da je u trenutku pogibije Diana navodno bila trudna upravo s Khanom.

Danas ima 58 godina, iza sebe ima kratak brak.

Will Carling

Igrač ragbija i princeza upoznali su se u teretani u Chelseaju 1994. godine. To se nije svidjelo njegovoj supruzi Juliji koja je o svemu javno progovorila. Ipak, ona i Carling su se razveli.

Otac dvoje djece danas ima 52 godine, u drugom je braku i ima uspješnu tvrtku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije