Supruga Novaka Đokovića: Radila sam u kladionici i kuhala kafe sa 16 godina

Radiosarajevo.ba
Supruga Novaka Đokovića: Radila sam u kladionici i kuhala kafe sa 16 godina
Jelena Đoković, supruga Novaka Đokovića, uspješna je poslovna žena kojoj mnogi zavide na uspjehu i životu koji vodi. Ipak, ona ne krije da njeni počeci nisu bili nimalo laki.

Supruga Novaka Đokovića i direktorica Fondacije ''Novak Đoković'' još kao tinejdžerka željela je studirati u inozemstvu, a da bi sebi ispunila tu želju, rano je počela raditi i snalaziti se sama. 

"Ja posljednjih 14 godina ne živim u Srbiji i ne živim u sistemu u kome žive naši mladi ljudi. Moj prvi posao bio je sa 16 godina u parfemeriji. Zatim sam radila u kladionici, kao šankerka, pravila sam kafe, sokove i taj posao radila sam da bih zaradila za kartu do Italije i otišla na studije", ispričala je Jelena gostujući kod Jovane Joksimović i Srđana Predojevića u Jutarnjem programu na TV Prva.

Ona se osvrnula na rad Fondacije koja nosi ime njenog supruga, a voditelji su je upitali na koji način se Fondacija finansira.

"Postoji mnogo ljudi koji zovu i nude pomoć, kako materijalnu tako i fizičku, i mnogo im hvala na tome. Ali najveći donatori smo Novak i ja. Mi ne želimo to da ističemo, jer se to smatra ličnom promocijom, ali smo shvatili da, ukoliko govorite o tome, potičete i druge ljude da doniraju", rekla je Jelena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije