Supruga Dujmića: Mog Rajka još nisu pokopali, nema ni križ na grobu

1
Radiosarajevo.ba
Supruga Dujmića: Mog Rajka još nisu pokopali, nema ni križ na grobu
Foto: mega-media.hr / Dujmić

Rajko Dujmić još uvijek nije pokopan, na grobu nema ni križa! Otkrila je to Jutarnjem listu supruga pokojnog muzičara - Snježana Dujmić.

Naime, mnogi od onih - koji su uz pjesme poput Tonka, Milena, Ključ je ispod otirača, Sanjaj me, Saša... odrastali, stasali i starjeli, poželjeli su obići grob skladatelja, aranžera i producenta koji je ostavio neizbrisiv trag kao autor niza hitova njegove grupe Novi fosili, ali i brojnih drugih izvođača.

Ali, to još uvijek ne mogu učiniti.

Podsjetimo, posljednji ispraćaj Rajka Dujmića održan je 17. augusta u Krematoriju na zagrebačkom Mirogoju. Uz neutješnu Snježanu i Rajkovog sina jedinca Tina, od svog prijatelja i velikog muzičara u suzama su se oprostili Neno Ninčević, Jasmin Stavros, Vlado Kalember, Ana Rucner, Emilija Kokić, Mladen Grdović, Goran Karan, Jasna Zlokić, Jasenko Houra...

Mediji su tada prenijeli i da će Rajko Dujmić biti pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju, koju još zovu i hrvatskim Panteonom zato što tamo počivaju brojni slavni i znameniti građani koji su obilježili hrvatsku povijest posljednjih dvjestotinjak godina.

Zemljište za grob među zaslužnim građanima porodici Rajka Dujmića ustupio je Grad Zagreb.

Fanovi traže grob

Brojni obožavatelji pitaju novinare gdje je grob Rajka Dujmića?

"Ne pitaju to samo vas. Zovu ljudi i mene. Zaustave me na cesti, izraze mi sućut i pitaju me gdje je Rajko pokopan, jer bi željeli obići njegov grob. A ja ne znam kako da im kažem da je njegova urna još uvijek pohranjena u Krematoriju, da Rajko još uvijek ne počiva u miru, da njegov grob još ne postoji...", kroz suze govori Snježana Dujmić.

"On ne bi želio ništa grandiozno, kičasto, neukusno, nikakve kipove u prirodnoj veličini... Ne, nikako! To nije bio on, a nisam ni ja! Umjesto toga, odlučila sam se za spomenik u obliku položenog klavira. Jer, glazba je bila cijeli njegov život, godine i godine on je provodio stvarajući glazbu za klavirom, pa je nekako logično, normalno i jednostavno da klavir bude uz njega i sada kada njega na ovom svijetu više nema", govori Snježana Dujmić o svom mužu, 'kralju crnih i bijelih tipki', kako ga je nazvao njegov prijatelj Neno Ninčević dok se sredinom augusta na Mirogoju u suzama opraštao od Rajka Dujmića.

"Ja sam se nekako nadala, vjerovala sam da će Rajkov grob biti uređen do Sisveta. Sada sam svjesna da se to neće dogoditi pa sam prije nekih tjedan dana na zemljište u kojem će jednog dana ležati i snivati Rajko ostavila jednu ružu i papirić na koji sam kemijskom olovkom napisala njegovo ime.

Možda je to bila i neprimjerena gesta, ne znam ni sama što je više primjereno a što nije, ali me u tom trenutku baš zaboljelo to što na mjestu na kojem će počivati Rajko nema još ni križa. Ma, ničega!", govori Dujmić.

Spomenik plaćaju po pola

"Ja razumijem sve one poznate mi i nepoznate ljude koji mi prilaze na ulici, na groblju ili me zovu da bi me upitali gdje je to u Aleji velikana pokopan Rajko. Onda im ja, poput vodiča, objašnjavam da će on biti blizu Ene Begović i Dražena Petrovića, odnosno, da će njegov grob biti do onog Dragutina Šurbeka. Međutim, kada me pitaju kada će se to dogoditi, ja im ne znam odgovoriti", kaže Snježana Dujmić.

Kompletan tekst pročitajte na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije