Sting će dobiti najveće priznanje Akademije Ivors

1
Radiosarajevo.ba
Sting će dobiti najveće priznanje Akademije Ivors
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sting priredio spektakl u Zetri

Muzička zvijezda Sting bit će nagrađen na ovogodišnjem Ivorsu, godišnjoj dodjeli nagrada tekstopiscima i kompozitorima, stipendijom Akademije Ivors, objavili su organizatori.

Ova nagrada je najveća čast koju britanska Akademija Ivors dodjeljuje onima "koji su istinski preoblikovali i redefinirali umjetnost i zanat stvaranja muzike", piše Hina.

Sting, koji je već osvojio sedam nagrada Ivor Novello uključujući i onu za životno djelo 2002., postat će 23. stipendist Akademije i pridružiti se Eltonu Johnu, Paulu McCartneyju, Kate Bush i Andrewu Lloydu Webberu.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Peter Gabriel dobio je nagradu prošle godine.

"Od svih nagrada u svijetu muzike, Ivors su za mene najprestižnije", rekao je Sting (71) u izjavi.

"Oduševljen sam i počašćen što mi je ponuđena ova stipendija Akademije i što ću se pridružiti ovoj izvanrednoj skupini kolega tekstopisaca i svima onima koji su bili prije nas."

Sting izašao pred publiku u Sarajevu: Sretan rođendan gospodine Sumner

Sting izašao pred publiku u Sarajevu: Sretan rođendan gospodine Sumner

Pisac i pjevač pjesme "Every Breath You Take", koji je prodao više od 100 miliona albuma iz vremena s rock bendom The Police i kao solo umjetnik, bit će nagrađen na ovogodišnjoj svečanosti dodjele nagrada 18. maja, priopćila je Akademija Ivors.

 Nazvane po velškom kompozitoru, glumcu i zabavljaču Ivoru Novellu s početka 20. stoljeća, nagrade Ivor prvi su put dodijeljene 1956. Ovogodišnji nominirani bit će objavljeni u aprilu.

Podsjećamo, jedna od najvećih svjetskih rock zvijezda današnjice Sting održao je 2. oktobra prošle godine koncert u sarajevskoj dvorani "Zetra". Na koncertu u Sarejevu je proslavio svoj 71. rođendan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije