Sofia je prvi Victoria's Secret model s Downovim sindromom

0
Radiosarajevo.ba
Sofia je prvi Victoria's Secret model s Downovim sindromom
Foto: Instagram/ Sofía Jirau / Sofia je prvi Victoria's Secret model s Downovim sindromom

Sofía Jirau ušla je u historiju kao prvi Victoria's Secret model s Downovim sindromom, nakon što se pridružila 17 drugih žena u novoj kampanji brenda.

Nova je kampanja prvo lansiranje kompletne kolekcije otkako je Raúl Martinez službeno postao njezin novi glavni kreativni direktor u januaru.

"Love Cloud Collection je važan trenutak u evoluciji brenda. Od glumačke ekipe nevjerojatnih žena koje oživljavaju kolekciju, do nevjerojatnog inkluzivnog duha na snimanju, ova je kampanja važan dio novog Victoria’s Secret standarda koji stvaramo", rekao je Martinez u izjavi.

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Podsjetimo, Bella Hadid je napustila brend 2018. godine Victoria's Secret i u nekoliko intervjua otkrila loša iskustva koja je imala dok je šetala pistom kao Viktorijin anđeo, piše Story.hr.

Nekoliko optužbi za nedolično ponašanje prema drugim manekenkama, uključujući i nju, podignuto je protiv Eda Razeka, koji je podnio ostavku s mjesta predsjednika i glavnog direktora za marketing matične tvrtke Victoria's Secreta, L Brandsa. Optužbe uključuju maltretiranje, seksualno uznemiravanje i opscene komentare.

Nakon uzastopnih kontroverzi oko Victoria's Secret revija, brend je konačno proveo u djelo plan promjene svoje politike i poboljšanja imidža u modnoj industriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije