Službeni novčić povodom skorog vjenčanja Meghan Markle i princa Harryja

Radiosarajevo.ba
Službeni novčić povodom skorog vjenčanja Meghan Markle i princa Harryja

Royal Mint je izdao službeni novčić za predstojeće vjenčanje britanskog princa Harija i Meghan Markle. Na novčiću se prikazuje "opušteni i neformalni" par koji se zaljubljeno gleda, piše Telegraph.

Moneta – kovanica, koju je par sam odobrio, prikazuje Meghan kako drži svog zaručnika princa Harryja ispod ruke, i to u pozi koja je fotografirana prilikom njihovog objavljivanja zaruka.

Novčić je dizajnirao Jody Clark, koji je dizajnirao i trenutni izgled kovanice iz 2015., gdje je predstavljena kraljica. Harryjev lik je već bio na Alderneyjeom novčiću Royal Minta 2005. godine, povodom obilježavanja njegovog 21. rođendana.

queen.JPG - undefined

 

Kovanica od 5 funti može se kupiti na www.royalmint.com, a dostupna je za 13 funti, ukoliko neko želi ovakvu srebrenu kovanicu, treba izdvojiti 82,50 funti, dok zlatna košta čak 1,980 funti.

Zaljubljeni par će se vjenčati 19. maja u kapeli dvorca Windsor.  Vjenčani kum britanskom princu Harryju bit će njegov brat princ William, vojvoda od Cambridgea, koji je postao otac treći put prošle sedmice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije