V. Britanija / Službeni novčić povodom skorog vjenčanja Meghan Markle i princa Harryja

03. 05. 2018. u 08:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 4

Royal Mint je izdao službeni novčić za predstojeće vjenčanje britanskog princa Harija i Meghan Markle. Na novčiću se prikazuje "opušteni i neformalni" par koji se zaljubljeno gleda, piše Telegraph.

Moneta – kovanica, koju je par sam odobrio, prikazuje Meghan kako drži svog zaručnika princa Harryja ispod ruke, i to u pozi koja je fotografirana prilikom njihovog objavljivanja zaruka.

Novčić je dizajnirao Jody Clark, koji je dizajnirao i trenutni izgled kovanice iz 2015., gdje je predstavljena kraljica. Harryjev lik je već bio na Alderneyjeom novčiću Royal Minta 2005. godine, povodom obilježavanja njegovog 21. rođendana.

queen.JPG - undefined

 

Kovanica od 5 funti može se kupiti na www.royalmint.com, a dostupna je za 13 funti, ukoliko neko želi ovakvu srebrenu kovanicu, treba izdvojiti 82,50 funti, dok zlatna košta čak 1,980 funti.

Zaljubljeni par će se vjenčati 19. maja u kapeli dvorca Windsor.  Vjenčani kum britanskom princu Harryju bit će njegov brat princ William, vojvoda od Cambridgea, koji je postao otac treći put prošle sedmice. 

NEMA KOMENTARA