Slučajnost ili šala: Kraljevska porodica ismijala Meghan Markle

Radiosarajevo.ba
Slučajnost ili šala: Kraljevska porodica ismijala Meghan Markle
Britanski tabloid Daily Mail objavio još jedan detalj s vjenčanja princa Harryja (33) i Meghan Markle (36).

Naime, kraljevska porodica je na dan vjenčanja po Meghan i njenu majku Doriu Ragland (61) poslala Rolls-Royce Phantom IV, što ne bi bilo čudno da se uz njega ne veže neslavna kraljevska prošlost.

Naime, majka i kćerka do kapele St. George stigle su u istom automobilu u kojem se pokojna Wallis Simpson vozila na sahranu muža, vojvode od Windsora 1972. godine. Baš kao Meghan, Simpson je bila Amerikanka koja je iza sebe već imala jedan propali brak, a zbog vjenčanja s njom je Edward VIII. 1936. abdicirao.

Ako je priča sa istim Rolls-Royceom i trebala biti šala kojom se Meghan povezuje sa pokojnom Simpson, svakako je bila neukusna. Ipak, to nije ni prvi put da se bivša glumica, od kad se zaručila za Harryja, suočila sa neumjesnim humorom ili bizarnim slučajnostima u kojima su učestvovali članovi njene nove porodice.

Naime, na ručku koji je prošli Božić u Buckinghamskoj palači organizirala kraljica Elizabeta II. (92), princeza Michael od Kenta odlučila je nositi broš s - crncem.

Mnogi su još tada komentirali da se princeza na taj način izruguje Harryjevoj zaručnici i njenom afroameričkom porijeklu.

Kasnije se princeza i službeno izvinula zbog neukusnog izbora modnog dodatka, koji zapravo prikazuje crnog slugu. Ali da isprika nije bila iskrena, otkrio je Aatish Taseer, tadašnji dečko kćerke princeze Michael, Lady Gabrielle Windsor. On je, nakon prekida s Gabriellom, rekao kako princeza Michael 'često svojim postupcima namjerno želi šokirati i isprovocirati'.

 

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije