Slika Georgine Rodriguez naljutila Irance: Pogledajte kako su je promijenili

0
Radiosarajevo.ba
Slika Georgine Rodriguez naljutila Irance: Pogledajte kako su je promijenili
Foto: instagram / Georgina Rodriguez

Obitelj slavnog nogometaša, Cristiana Ronalda, okupila se za njegov 39. rođendan pa trenutak zabilježila fotografijom. Šesteročlana je obitelj pozirala oko rođendanske torte, a fotografiju su prenijeli mediji širom svijeta. 

Georgina Rodriguez pozirajući na obiteljskoj fotografiji u crnoj uskoj haljini istakla je svoje obline, pa su je morali photoshopirati.

Novine Hamshahri (iranske novine) su, umjesto originalne fotografije, uredili fotografiju tako da se Ronaldovoj supruzi nigdje ne vidi zaobljena stražnjica, prenosi Daily Mail.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

"Mnogo radi na svom tijelu i jako je ponosna na svoje obline. To samo pokazuje da je pogled na žene u nekim dijelovima svijeta izokrenut. To je dno", kazao je izvor.

Rodriguez je prije redovno pokazivala svoju savršenu figuru, ali nakon Ronaldovog prelaska u fudbalski tim iz Saudijske Arabije Al Nassr, zauzela je konzervativniji pristup kada objavljuje na društvenim mrežama u skladu sa strožim pravilima oblačenja muslimanske zemlje.

Poput Saudijske Arabije, Iran također ima stroge zakone koji reguliraju što žene smiju, a što ne smiju nositi, koje diktira režim u Teheranu. Žene u zemlji moraju nositi veo i široku odjeću koja pokriva sve osim ruku i lica. Ukoliko prekrše pravila, utoliko mogu dobiti i do deset godina zatvora.

Manipulaciju fotografije uočili su brojni obožavatelji na društvenim mrežama. "Pokazivanje tako malo poštovanja prema ženama njihovim javnim unakaženjem govori puno", kazao je britansko-iranski glumac Omid Djalili, otvoreni kritičar teheranskog režima.

Slika koju su objavili iranski mediji
Foto: Daily Mail: Slika koju su objavili iranski mediji

Rodriguez se još o postupku ovoga medija nije oglasila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije