Slavnu repericu pitali o etničkoj pripadnosti: Ona rekla ‘Ja sam Jugoslavenka‘

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Da se zna!

Jugoslavija nije imala naciju. U pocetku su bile tri nacije SHS a u Titovoj YU sest. Iako nema tih drzava njihove nacije se u BiH i CG predstavljaju kao “narodi” Srbije i Hrvatske iako to ni po jednom kriteriju to nisu. Nisu im dijaspora! Ne poticu iz njih. To s “nacije u pokusaju” prikljucenja teritorija drugih drzava Srbiji i Hrvatskoj!

Celo

Jugoslavija nije imala naciju. U pocetku su bile tri nacije SHS a u Titovoj YU sest. Iako nema tih drzava njihove nacije se u BiH i CG predstavljaju kao “narodi” Srbije i Hrvatske iako to ni po jednom kriteriju to nisu. Nisu im dijaspora! Ne poticu iz njih. To s “nacije u pokusaju” prikljucenja teritorija drugih drzava Srbiji i Hrvatskoj! ka Da se zna! Ti ponovo preskaces terapiju....., nemoj to vise raditi

Ha ja

Koliko moras biti glup da ne vidis da je treba crnkinja. Najgore je pored zdravih ociju biti slijep.

Ti ocigledno ne znas

Jugoslavija nije imala naciju. U pocetku su bile tri nacije SHS a u Titovoj YU sest. Iako nema tih drzava njihove nacije se u BiH i CG predstavljaju kao “narodi” Srbije i Hrvatske iako to ni po jednom kriteriju to nisu. Nisu im dijaspora! Ne poticu iz njih. To s “nacije u pokusaju” prikljucenja teritorija drugih drzava Srbiji i Hrvatskoj! ka Da se zna! Upravo je jugoslavija bila nacija, jer su se mnogi tako izjasnjavali. A srbi, hrvati i slovenci su bili narodi koji su je tvorili. Ne znas razliku izmedju naroda i nacije, a nesto bi da pametujes. Kasnije je tito izmisljao nove narode i narodnosti, samo da bi sto vise podijelio srpski narod koji je bio najbrojniji i kojeg se bojao da mu ne preuzme vlast.

/ Najnovije