Slavnu manekenku hitno su operisali dva puta u pet godina

0
Radiosarajevo.ba
Slavnu manekenku hitno su operisali dva puta u pet godina
Foto: EPA / Linda Evangelista

Manekenka Linda Evangelista (58) je ispričala kako joj je dijagnosticiran rak dojke čak dva puta u roku pet godina. U intervjuu za The Wall Street Journal je rekla kako su joj prvi put rekli da je bolesna 2018. godine.

Doktoru je rekla kako ona Linda Evangelista  Nakon zahvata, vjerovala je da će biti zdrava i da joj se bolest neće ponovno vratiti. Bila je u krivu. U julu 2022. osjetila je kvržicu na dojki. Tada je ispričala doktoru da joj slobodno 'iskopa rupu' u prsima kako bi izvadili tumor.

'To sam doznala na godišnjem pregledu, mamografiji. Zdravstveni parametri nisu bili dobri i bez oklijevanja sam se odlučila za bilateralnu mastektomiju (op.a. uklanjanje obje dojke). Htjela sam sve ostaviti iza sebe, da se ne moram nositi s ovime', pričala je Linda. Zaključila je da joj nije stalo do izgleda već samo želi živjeti. 

BH novinari: Pozivamo na radničku solidarnost, podršku i zajedničku borbu za bolje plaćen posao

BH novinari: Pozivamo na radničku solidarnost, podršku i zajedničku borbu za bolje plaćen posao

'Ne želim biti lijepa. Želim da to iskopaš. I kad završiš da vidim rupu na prsima. Shvaćaš li me? Neću umrijeti od ovog', rekla je Linda. Trenutno je dobrog zdravstvenog stanja. Nije odlično jer su doktori natuknuli kako bi se rak ponovno mogao vratiti. 

'Znam da sam jednom nogom u grobu, ali totalno sam u fazi slavlja. Imala sam užasne probleme sa zdravljem. Sada sam samo sretna i slavim svoj život. Sretna sam što sam živa. Sve što dođe još je samo bonus', govori. Linda se vratila svijetu mode prošle godine kada je na New York Fashion Weeku nosila revije brenda Fendi. 

Prošlo je šest godina otkako je bila na zahvatu koji ju je deformirao. Tužila je kompaniju Zeltiq Aesthetics Inc., matičnu tvrtku CoolSculptinga, i to za 50 miliona dolara i prošle godine su na sudu postigli dogovor.

'Veselim se novom poglavlju u životu s mojim prijateljima i obitelji. Tako sam sretna što sve to mogu ostaviti iza sebe. Zahvalna sam zaista na podršci koju sam primila', zaključila je. 

Manekenka je od 1987. bila u braku s francuskim šefom modne kuće, Géraldom Marie, a razveli su se 1993. Kasnije je dobila sina Augustina Jamesa Evangelistu (16) s francuskim milijarderom Françoisom-Henrijem Pinaultom (61), koji je od 2009. u braku s glumicom Salmom Hayek.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije