Slavni voditelj nakon 27 godina braka i dvoje djece objavio da je homoseksualac

Radiosarajevo.ba
Slavni voditelj nakon 27 godina braka i dvoje djece objavio da je homoseksualac
Foto: Screenshot / Phillip Schofield

Britanski TV voditelj Phillip Schofield priznao je putem Instagrama da je homoseksualac. Voditelj najpopularnije britanske emisije, jutarnjeg programa This Morning, 27 godina je u braku sa Stephanie Lowe, s kojom ima dvije kćeri.

„Sa snagom i podrškom moje žene i mojih kćeri prihvatio sam činjenicu da sam homoseksualac. To je uzrokovalo brojne teške razgovore u našem domu. Oženjen sam sa Steph skoro 27 godina i imamo dvije prelijepe, odrasle kćeri, Molly i Ruby. Moja porodica me držala, pokušali su me razveseliti, obasipati ljubavlju i nježnostima, iako su i same svime bile zbunjene. No i dalje ne mogu zaspati i prošao sam neke mračne trenutke. Konflikt onog što jesam duboko u sebi i vanjskog svijeta se smanjio. Danas, s pravom, biti gej je razlog za slavlje i ponos. Da, osjećam bol i zbunjenost, no razlog za njih je samo bol koju nanosim svojoj porodici“, napisao je.

„Steph je bila nevjerojatna, jako je volim. Ona je najljubaznija duša koju sam upoznao. Moje cure zadivile su me svojom ljubavlju, zagrljajima i ohrabrujućim riječima utjehe. I moja i Stephina porodica zaprepastile su me svojom ljubavlju, prihvaćanjem istog trena i podrškom. Naravno da su zabrinuti za Steph, ali znam da će nas oboje podići. Moji prijatelji su najbolji, posebno Holly, koja je bila tako ljubazna i mudra - i koja me zagrlila dok sam joj jecao na ramenu. Nisam se mogao nadati divnijem timu od onog s kojim radim na ITV-u“, poručio je.

Schofield je medijsku karijeru započeo 1982. godine, kad se zaposlio na radiju na Novom Zelandu. Potom je dobio posao na BBC-ju. Prije 18 godina počeo je voditi jutarnji program, a više od desetljeća kolegica mu je Holly Willoughby.

„Nikad nisam bila ponosnija na svog prijatelja nego danas“, napisala je na Instagramu nakon njegovog priznanja, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije