Slavni kuhar se pohvalio računom iz restorana od gotovo 100.000 eura i razbjesnio pratitelje

2
Radiosarajevo.ba
Slavni kuhar se pohvalio računom iz restorana od gotovo 100.000 eura i razbjesnio pratitelje
Foto: Instagram / Salt Bae

Turski kuhar Nusret Gokce na Instagramu je objavio račun iz svog restorana u Dubaiju.

Gosti su u njegovom restoranu jeli goveđi carpaccio, zlatne odreske, zlatnu baklavu, pili martini, vodu, a račun je iznosio 398.630 AED-a, što je gotovo 100.000 eura (195.590 KM).

U opisu računa napisao je: "Novac dođe, novac ode".

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Zbog iznosa računa i toga što se Salt Bae time hvali, kuhar je naišao na brojne kritike.

"Mogao si nahraniti cijeli Pojas Gaze s tim novcem", "Sramotno je da neko ovoliko daje na hranu", "Najprecjenjeniji restoran", "25 dolara turska kafa? 50 dolara pomfrit? 250 dolara za vodu? Dok ljudi umiru od gladi na ulicama?", "Zamislite biti toliko bogat da toliko novca potrošite na hranu koja ništa ne vrijedi", "Konzumerizam u svom najboljem izdanju", "Ovo je pravi pokazatelj zašto svijet propada", neki su od komentara.

Nusret je nedavno objavio fotografiju na kojoj kleči i moli se. Tom fotografijom je svojim pratiteljima htio poželjeti sretnu Novu godinu.

"Pomolio sam se za sve vas u 2024.", napisao je kuhar, no njegova objava nije naišla na pozitivne reakcije. Mnogi su ga u komentarima prozvali jer se nikako nije oglasio o stanju u Izraelu i Palestini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije