Salt Bae nahranio najtraženiju milijarderku: Optužena za prevaru, pronevjeru i pranje novca

0
Radiosarajevo.ba
Salt Bae nahranio najtraženiju milijarderku: Optužena za prevaru, pronevjeru i pranje novca
Foto: Instagram / Isabel Dos Santos

Najtraženija bjegunac milijarderka na svijetu, Isabel Dos Santos, snimljena je kako se sastaje sa Salt Baeom u njegovom restoranu u Dubaiu gdje ju je nahranio odreskom direktno s noža u usta.

Dos Santos (49), kćerka bivšeg diktatora Angole, tražena je zbog prevare, pronevjere i pranja novca, ali je našla vremena da posjeti skupi restoran Salt Baea u Dubaiu, piše Daily Mail.

Globalna policijska agencija Interpol je objavila crvenu obavijest za milijarderku iz Angole, traže od svih policijskih uprava svijeta da je lociraju i uhapse.

Zvanično: Sergej Barbarez novi selektor reprezentacije BiH

Zvanično: Sergej Barbarez novi selektor reprezentacije BiH

Omraženi kuhar Salt Bae novom porukom sve šokirao. Snimio novogodišnju čestitku, pljušte uvrede

Omraženi kuhar Salt Bae novom porukom sve šokirao. Snimio novogodišnju čestitku, pljušte uvrede

Niz optužbi za korupciju prati Dos Santos, dok ona i dalje izbjegava vlasti. Ali izgleda da je Angolka uživala u raskošnom odresku, koji može koštati nekoliko hiljada po komadu, pokazala je u nizu Instagram storya.

Prošle godine je za svojih 400.000 Instragram followera objavila sliku sa Svjetskog prvenstva u Katru.

Jose Eduardo, njen otac, je vladao Angolom od 1979. do 2017. godine. Dos Santos je rođena u Bakuu, Azerbejdžan. Živi izvan Angole otkako je njen otac okončao svoju 38 godina dugu vladavinu i sada se vjeruje da uglavnom provodi vrijeme u Londonu, Lisabonu i Dubaiu.

Jedna od optužbi protiv Dos Santos je da je 2020. sa njenim tadašnjim mužem "izvukla" milijardu dolara javnog novca iz ugovora koji su uključivali dijamante, naftu i telekomunikacije.

Optužena je da je koristila podršu svog oca za pljačku državnog novca iz naftom bogate, ali siromašne afričke zemlje i prebacila novac u inostranstvo uz pomoć zapadnih firmi.

Proglašena je najbogatijom ženom Afrike i poznata je kao "Princeza". Ona insistira da je nevina. Nije poznato da li je Salt Bae znao ko je Dos Santos.

Ovo nije prvi put da su kontroverzne ličnosti posjetile Salt Baeov restoran.

Vijetnamski komunistički zvaničnik, To Lam, uhvaćen je kako su ga ručno hranili zlatnim odreskom u Salt Baeovom restoranu u Londonu u novembru 2021. godine.

Snimak je objavljen na TikTok profilu Nusr-Et Steakhouse, ali je brzo izbrisan. Ipak je već postao viralan u Vijetnamu.

Predsjednik Venecuele, Nicolas Maduro, također je izazvao bijes u svojoj siromašnoj domovini nakon što je jeo skupi biftek koji je pripremio Salt Bae u Turskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije