Slavni glumac o Kusturici: On je prevarant, šibicar i lažov

Radiosarajevo.ba
Slavni glumac o Kusturici: On je prevarant, šibicar i lažov
/ Emir Kusturica, Foto: MC RS
Gerard Depardieu, najveći francuski glumac i jedan od najvećih glumaca današnjice, žestoko se obrušio na režisera Emira Kusturicu uoči premijere njegovog filma "Na mliječnom putu" na fimskom festivalu u Veneciji.

"Kusturica je običan prevarant, šibicar, on je fikcija, lažov", rekao je Deperrdier za uglednu talijansku La Republicu i nastavio sa teškim riječima:

"On hoće biti Ciganin, a on to nije, on je sin dobrostojećih roditelja... Isto tako, on hoće biti Srbin, ali nije ni to. On je jedna mora od lika, sve je kod njega lažno".

Depardieu je kazao i da je svoju kolegicu Monicu Belluci upozorio na Kusturicu:

"Rekao sam Monici da je apsurdno da radi s njim. Dobro je poznajem, ona je vrlo pametna žena, lijepa, senzualna, ne mogu uopće shvatiti kako je prihvatila da snima film sa takvim jednim tipom."

Na kraju je slavni glumac poentirao:

"Kusturica nema sintezu, kod njega ništa ne postoji osim obmane i laži. Nećemo više uopće pričati o njemu..."

"Zamislite kada bih ja za njega rekao da se od dopadljivog mladića pretvorio u bačvu i da nema pintera koji bi mogao da zapuši sve rupe na koje curi mješina jedna, da je umesto pi..nja u prvoj klasi Air Francea upravo iza sebe ostavio g.vno, kleptoman jedan koji svoje radničko porijeklo potvrđuje tako što glasa za Sarkozyija, a kada završi  reklamu za špagete krade posuđe od rekvizitera", odgovorio mu je Kusturica.

No, ni tu nije bio kraj već je Kusturica morao i dalje nastaviti s uvredama.

"Zamislite kada bih ja Depardieua rekao da je sve žene sa kojima je živio navukao na alkohol i da im je ostavio isto ono što je iza njega ostalo u prvoj klasi Air Francea, da nije znao da upravlja motorom nego je na prvoj okuci razbio nos, i da mu je tada  pukao mjehur i zato piša po avionima i po poznanicima, da su mu iz ruku ispadale guvernale motora kao porodice koje je zasnovao i poslije uništio, da su mu od glume ostali samo papirići, kao idioti, koje kači po kolegama jer ne može da upamti tekst tikvan jedan, da li bi to bilo fer? Mislim da ne bi, jer čak kada bih tako mislio, ne bi bilo dobro da to izgovorim", rekao je Kusturica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije