Slavne mame koje su pojele svoju posteljicu nakon porođaja

Radiosarajevo.ba
Slavne mame koje su pojele svoju posteljicu nakon porođaja
Foto: Profimedia / Kim Kardashian

Chrissy Teigen samo je jedna od brojnih zvijezda koje su pojele vlastite posteljice nakon porođaja kako bi prevenirale postporođajnu depresiju. Praksa je to koja je u posljednje vrijeme uzela maha, a kojoj se protivi većina stručnjaka.

''Ne postoji naučno dokazan razlog da to ima prednosti. Jedenje posteljice ne povećava proizvodnju mlijeka, čak može djelovati i potpuno suprotno, a nema ni utjecaja na raspoloženje. Sve prednosti se smatraju placebo efektom'', mišljenja je ginekologinja i opstetričarka Sara Swift.

Osim Chrissy, koja je svoju posteljicu odlučila pojesti kuhanu, ovo su još neke poznate osobe koje su odlučile učiniti isto.

1. Kourtney Kardashian

Nakon što je rodila kćer, Kourtney je priznala da je postala ovisna o posteljici u obliku kapsula, zbog čega je bila prilično tužna kada je popila posljednju.

2. Hilary Duff

Umjesto kuhane ili u obliku kapsula, Hilary je svoju posteljicu popila kao smoothie, navodeći pritom da je to najbolji smoothie koji je u životu probala.

3. Kim Kardashian

Kim je nakon rođenja North i Sainta popila svoju dozu posteljice u obliku kapsula. Priznala je da se osjećala sjajno i energično, a znakova postporođajne depresije nije bilo uopće.

4. Khloe Kardashian

Slijedeći primjer svojih sestara, Khloe je također odlučila pojesti svoju posteljicu. Otkrila je to u jednoj od epizoda Keeping Up With the Kardashians.

5. Mayim Bialik

Zvijezdu Teorije velikog praska kritizirali su zbog mnogih roditeljskih odluka, a jedenje vlastite posteljice bila je jedna od njih. Mayim je jednom otkrila kako su ljudska bića jedini sisavci koji su odlučili ne jesti svoju posteljicu, koju konzumiraju svi drugi sisavci zbog proteina i željeza.

6. Collen Rooney

Nakon rođenja sina Cassa supruga slavnog fudbalera odlučila je pojesti posteljicu. I ne samo to, pretvorila ju je u ulje za masažu za bebe, kremu za lice i balzam, piše Index.

7. Alicia Silverstone

Glumica je odlučila isprobati kapsule jer je vjerovala da joj ne mogu naštetiti. Na kraju joj se jako svidjelo, rekla je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije