Jeff Bezos u dobrotvorne svrhe donira tek 0,09 posto svog bogatstva

Radiosarajevo.ba
Jeff Bezos u dobrotvorne svrhe donira tek 0,09 posto svog bogatstva
EPA / Jeff Bezos

Vlasnik Amazona i trenutno najbogatiji čovjek na svijetu, Jeff Bezos donira u dobrotvorne svrhe tek, 0,0906 posto svog bogatstva pa tako dosta zaostaje za najvećim američkim dobrotvorima, vlasnicima Microsofta, Melindom i Billom Gates koji izdvajaju 37 posto i Warrenom Buffetom koji daje 36 posto.

Javno dostupni podaci pokazuju da je pedesetpetogodišnji Bezos za dobrotvorne svrhe izdvojio 145 miliona dolara, pišu strani mediji.

Pokretač i vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg i njegova supruga Priscilla Chan, daju 4 posto, a čak je i Trump donirao 3 posto svog bogatstva procijenjenog na 3 milijarde dolara.

Početkom mjeseca, Bezos koji upravlja i kompanijom za istraživanje svemira Blue Origin, a vlasnik je i novina The Washington Post, objavio je na Twitteru da se razvodi od supruge MacKenzie, nakon dvadeset i pet godina braka.

Pošto nemaju predbračni ugovor, razvod bi MacKenzie Bezos mogao učiniti najbogatijom ženom svijeta, dobije li polovicu njihovog carstva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije