Skandal trese kraljevsku porodicu: Princ William vara Kate?

Radiosarajevo.ba
Skandal trese kraljevsku porodicu: Princ William vara Kate?
EPA / Princ William i Kate Middleton

Glavna tema britanskih medija proteklih je dana bivša prijateljica Kate Middleton Rose Hanbury.

Tabloidi pišu da je razlog njihove svađe navodna Roseina afera s princom Williamom, na što je Kate poludjela, sve demantirala te, prema pisanju drugih medija, traži pravne načine kako zaustaviti buduće članke o toj temi.

Rose je pripadnica visokog društva koja je svojedobno Williamu i Kate bila bliska prijateljica i susjeda. Nosi titulu markize Cholmondeleya, a prije udaje bavila se manekenstvom te je imala ugovor s agencijom Storm, koja je predstavljala i Kate Moss.

Rose je rođena 15. marta 1984., a udala se za 23 godine starijeg Davida Rocksavagea, sedmog markiza od Cholmondeleya. Zajedno imaju tri sina, Aleksandera koji nosi titulu grofa od Rocksavagea, Olivera koji je lord Cholmondeley te kći Lady Iris. Njihova djeca navodno su prijatelji malog princa Georgea.

Markiza je bila među uzvanicima na banketu priređenom u čast dolaska američkog predsjednika Donalda Trumpa u Veliku Britaniju, a iako je na njega došla u pratnji supruga, primijećeno je da više ne nosi vjenčani prsten. Jedan od gostiju iz privatnog kluba njenog brata ispričao je da joj brak posljednjih dana "nije romantičan".

Oni koji nisu gledali njen vjenčani prsten, primijetili su da su Kate i Rose sjedile na suprotnim krajevima dvorane te da nekoć veoma dobre prijateljice nisu ni progovorile međusobno.

William je navodno pokušao pomiriti dvije dame jer su mu se sviđala druženja u četvero s Rose i njenim suprugom, no Kate mu je navodno rekla da "Rose treba ignorirati". The Sun piše da su se mnogi plemići našli u nedoumici na čiju stranu stati, onu kraljevskog ili onu tajkunskog para, prenosi Index.

"Trebale bi biti bliske, no stvari među njima su napete. Nitko ne zna kako se to dogodilo", rekao je izvor za britanske medije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije