Sjećate se ovog legendarnog dvojca za čišćenje? Evo kako 'Odred za čistoću' izgleda danas

0
Radiosarajevo.ba
Sjećate se ovog legendarnog dvojca za čišćenje? Evo kako 'Odred za čistoću' izgleda danas
Foto: Fremantle / Odred za čistoću

Legendarna emisija Odred za čistoću bila je rado gledana na malim ekranima, a evo gdje su danas kraljice čišćenja Kim Woodburn i Aggie MacKenzie.

Malo ko se ne sjeća popularne serije Odred za čistoću, u kojoj su dvije žene čistačice obilazile kuće i stanove posebno neurednih ljudi u Velikoj Britaniji kako bi im pomogle očistiti životni prostor i naučile ih održavati ga čistim.

Vesela i glasna Kim Woodburn i smirenija Aggie MacKenzie postigle su planetarnu slavu zahvaljujući emisiji koja se snimala od 2003. do 2009. godine, a onda su se razišle i pokrenule neke svoje projekte.

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Aggie je sudjelovala u nekoliko reality showova o gastronomiji, dok je Kim 2017. godine ušla u Celebrity Big Brother.

Ali mnoge šokira činjenica da se Kim i Aggie zapravo međusobno i nisu previše slagale.

Za ovom ljepoticom su prije 40 godina uzdisali svi: Pogledajte kako Samantha Fox izgleda danas

Za ovom ljepoticom su prije 40 godina uzdisali svi: Pogledajte kako Samantha Fox izgleda danas

Ono što je funkcioniralo kao savršeno partnerstvo na ekranima bila je prava neugoda kad bi se kamere ugasile. Aggie je jednom dala naslutiti da je između njih dvije često dolazilo do trzavica.

"Čini mi se da smo potpuno različite, kao ulje i voda", rekla je jednom za Channel 4.

A to je, nažalost, utjecalo i na snimanje. "Zbog trzavica koje su postojale između nas stvorila se ta energija pa smo znale kako se ponašati pred kamerama. Većina toga bila je improvizacija. Imale smo ideju, ali smo priču izmišljale u hodu. Mislim da je njoj konflikt normalno stanje stvari. Za nju bi bilo teško raditi u mirnom okruženju. S druge strane, to nije moj stil. Ja volim da sve ide lagano, bez problema. Imali smo zvjezdanih trenutaka, ali i nekoliko stvarno niskih", objasnila je Aggie.

Kasnije je otkrila da se posvađala s Kim te da se nisu čule punih 12 godina. Povod svađi bio je neuspjeh u televizijskom takmičenju u pantomimi.

A njihov put do televizijskih ekrana posebno je zanimljiv.

Kim Woodburn zaista je bila profesionalna čistačica, a pletenica smotana u punđu njen je cjeloživotni zaštitni znak.

Te 2002. godine televizijska kuća Channel 4 zamolila je jednu kompaniju koja je pružala usluge čišćenja da joj preporuči stvarno dobru čistačicu s pomalo zabavnim temperamentom koja bi bila zvijezda nove serije. Firma je preporučila Woodburn, koja je tada zarađivala 1000 funti (2.276 KM) mjesečno kao spremačica kod jedne porodice u Kentu. Nakon probnog snimanja producenti emisije spojili su je s Aggie MacKenzie, a snimanje je započelo tri sedmice kasnije.

Od 1979. godine u sretnom je braku s Peterom Woodburnom te zajedno žive u Nantwichu u Cheshireu. Nemaju djece i to je Kimin drugi brak, a trenutno ona ima 81 godinu.

Aggie MacKenzie je pak dvije godine radila kao tajnica britanske tajne službe MI6, nakon čega je započela novinarsku karijeru. Zatim je 1998. godine postala je asistentica urednice u časopisu Good Housekeeping, gdje je često pisala savjete o čišćenju. To je dovelo do toga da bude pozvana na sudjelovanje u novoj emisiji o čišćenju.

Aggie je osnovala dobrotvornu organizaciju koja pomaže ljudima u lošim naseljima u Južnoj Africi pružajući im zdravstvenu, obrazovnu i stambenu podršku, prenosi Showbuzz.

"Kad god mogu, kao što je slučaj s ovim intervjuom, doniram honorar dobrotvornoj organizaciji", rekla je za Channel 4.

MacKenzie danas ima 68 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije