Sjećate se Helge iz Naše male klinike? Evo kako sad izgleda

2
Radiosarajevo.ba
Sjećate se Helge iz Naše male klinike? Evo kako sad izgleda
Foto: Printscreen / YouTube / Helga / Jadranka Đokić

Hrvatsku glumicu Jadranku Đokić mnogi su zapamtili po ulozi sestre Helge u Našoj maloj klinici. Od hit-serije u kojoj se Helga brinula o pacijentu Zadri prošlo je puno vremena, čak 16 godina, a Jadranka se od tada dosta promijenila.

Đokić danas njeguje drukčiji izgled, sada ima smeđu kosu koju nosi već nekoliko godina, piše Večernji.hr.

Rođena je u gradu najljepšeg kina na otvorenom, u Puli, Hrvatska. Glumu je magistrirala na Zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Na drugoj godini studija, snimila je svoju prvu zapaženu filmsku ulogu u filmu FINE MRTVE DJEVOJKE Dalibora Matanića. Od tada kontinuirano radi vješto balansirajući kroz kazališni, televizijski i filmski izričaj u suradnji s mnogim etabliranim domaćim i stranim redateljima. Trenutno je zaposlena na mjestu prvakinje drame Hrvatskog narodnog kazališta, a stečeno iskustvo pokušava prenijeti i studentima glume asistirajući na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Džeko se ispromašivao. Titula sa Fenerbahceom mu ostaje san

Džeko se ispromašivao. Titula sa Fenerbahceom mu ostaje san

Njen rad nagrađen je nizom nagrada na svim poljima poput ovogodišnje najveće državne nagrade Vladimir Nazor za predstave Tri sestre i Idiot te Zlatna Arena za glavnu žensku ulogu u filmu Iza stakla Zrinka Ogreste.

U Sarajevo se rado vraća, kako s predstavama tako i s filmovima. Godine 2009. snimila je svoje prve kadrove u Sarajevu za film The Storm s redateljem Hans-Christianom Schmidom te glumicama Kerry Fox i Anamarijom Marinca, a 2020. vraća se u Sarajevo snimati film Koncentriši se baba u produkciji Sarajevo Film Festivala s redateljem Pjerom Žalicom.

Foto: Facebook

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije