Sjećate li se stare ljubavi Julije Roberts i Matthewa Perrya

0
Radiosarajevo.ba
Sjećate li se stare ljubavi Julije Roberts i Matthewa Perrya
Foto: Screenshoot / Julia Roberts i Matthew Perry

Julia Roberts i Mathew Perry počeli su romansu 1995. godine, nakon Julijinog gostovanja u seriji 'Prijatelji' kao Susie Moss, bivše kolegice Chandlera Binga koja se vratila u njegov život kako bi se osvetila za šalu iz djetinjstva zbog koje je bila ponižena.

Prema Roberts, njeno i Perryjevo prvo upoznavanje bilo je zapravo preko telefona, a ne osobno.

„Nazvao me... iz vedra neba“, rekla je tokom intervjua 1996. u emisiji 'The Late Show With David Letterman', nakon što je priznala da „izlazi s tim tipom Matthewom Perryjem“.

Ne propustite: Baletni triptih 'Infinitas' na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Ne propustite: Baletni triptih 'Infinitas' na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Što se tiče njihovog prvog spoja, dodala je:

"Bila sam jako nervozna jer je on užasno pametan, zabavan i zgodan.“

Njihovo udvaranje bilo je staromodno i, pa... nekonvencionalno. Za početak, Perry je prvo zamolio Roberts da bude u 'Prijateljima' putem faksa, a prema riječima sukreatora serije Kevina Brighta, glumica je odgovorila:

„Napišite mi rad o kvantnoj fizici, i ja ću to učiniti.“

Bright je dodao: „Koliko sam shvatio, Matthew je otišao i napisao rad te joj ga sljedeći dan poslao faksom.“

Očito je bilo dosta koketiranja preko faksa.

„Postavljala mu je pitanja poput: 'Zašto bih izašla s tobom?', a svi u prostoriji za pisce serije pomogli su glumcu da objasni zašto, piše 24sata.hr.

Budući da su njihove karijere u to vrijeme vrtoglavo rasle, Julia i Matthew imali su poteškoća u pronalaženju vremena da se vide, pa su nakon otprilike godinu dana veze odlučili krenuti svako svojim putem.

Viđali smo se neko vrijeme, ali zapravo, to je moralo završiti. To je kao da najzaposleniji tip na svijetu pokušava izaći s najzaposlenijom djevojkom na svijetu, objasnio je Perry u videu iz 90-ih.

„To jednostavno nije išlo, ali prijatelji smo i jako se dobro slažemo.“

Perry je nakon Julije godinama povezivan s mnogim drugim glumicama s A liste — uključujući Neve Campbell, Heather Graham i Lizzy Kaplan. Njegova najnovija veza bila je s Molly Hurwitz, književnom menadžericom.

Njih dvoje su se zaručili 2020. godine, ali su prekinuli sedam mjeseci kasnije. Nakon što su 'Prijatelji' završili 2004., Matthew je nastavio glumiti u filmovima, ali TV je i dalje bio njegov prioritet.

Gostovao je u serijama kao što su 'Stažist' i 'Dobra žena', a nedavno je imao glavnu ulogu Teda Kennedyja u mini-seriji 'Kennedyji: nakon Camelota'.

Prije 'Chandlera' Julia Roberts bila je u vezi s poznatim kolegama poput Liama Neesona i Kiefera Sutherlanda, a pet godina nakon razlaza s Perryjem, započela je vezu sa snimateljem Danielom Moderom.

Njih dvoje vjenčali su se 2002. godine i zajedno imaju troje djece, 17-godišnje blizance Hazel i Phinnaeusa te 15-godišnjeg Henryja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije