Shannen Doherty: Pripremila sam haljinu za sahranu, želim biti lijepa

0
Radiosarajevo.ba
Shannen Doherty: Pripremila sam haljinu za sahranu, želim biti lijepa
Foto: Instagram / Shannen Doherty

Zvijezda hit serije iz 90-ih 'Beverly Hills 90210' Shannen Doherty (49) bori se sa zloćudnom bolesti te je zabrinula javnost ozbiljnošću zdravstvenog stanja.

Nedavno je rekla kako već sprema oproštajna pisma za svoje bližnje. Također, pronašla je i pjesmu koju želi da joj svira na posljednjem ispraćaju, a riječ je o 'Tears in Heaven'.

Sada kaže kako je pripremila i u čemu želi biti sahranjena.

"Znam u čemu želim otići na drugi svijet. Pripremila sam haljinicu koju sam dobila od jedne od najboljih prijateljica prije nekoliko godina. U njoj se osjećam posebno. Želim biti lijepa. Želim svima ostati u najboljem sjećanju.

Trudim se posljednjih mjeseci i ispraviti neke odnose, ispričati se ljudima koje sam povrijedila - svjesno ili nesvjesno. Nastojim živjeti punim plućima i uživati u ovo malo vremena koje mi je ostalo", rekla je Shannen. 

Glumačka zvijezda prošle godine u februaru saznala je da joj je karcinom dojke metastazirao u kralježnici. Nakon što je bila podvrgnuta operaciji, kemoterapiji i zračenju, ušla je u remisiju, ali počela je osjećati jake bolove u leđima - tad je saznala strašnu vijest - rak se proširio izvan grudi i limfnih čvorova sve do kralježnice, piše Index.hr.

Ljekari su je upozorili da će karcinom vjerovatno metastazirati i na mozak, pluća te jetru.

Glumica je trenutno na hormonskoj terapiji kako bi blokirala estrogen koji uzrokuje rast karcinoma, a istodobno uzima još jedan lijek za koji se pokazalo da pomaže u njenoj terapiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije