Brenda spremna za bolan oproštaj: "Napisat ću pisma i snimiti poruke najmilijima"

Radiosarajevo.ba
Brenda spremna za bolan oproštaj: "Napisat ću pisma i snimiti poruke najmilijima"
Instagram / Shannen Doherty

Američka glumica Shannen Doherty (49), omiljena Brenda Walsh iz hit TV serije Beverly Hills, 90210, koja je u četvrtom stadiju raka dojke, kaže kako želi biti spremna oprostiti se od ljudi koje voli.

Iako se i dalje bori s opakom bolešću, svjesna je težine situacije pa planira snimiti oproštajne videoporuke za članove porodice.

"Kad dođe vrijeme, napisat ću pisma i snimiti poruke najmilijima, ali vjerujem da ću živjeti još 10 do 15 godina", rekla je Shannen.

"Želim da moja majka i moj suprug Kurt Iswarienko znaju koliko mi znače i koliko ih volim, toliko stvari im još želim reći... Osjećam se kao vrlo, vrlo zdravo ljudsko biće. Teško je sve okončati i odustati kad se osjećaš kao da ćeš živjeti još 10 ili 15 godina", rekla je Shannen u intervjuu za časopis Elle, a prenosi portal CodeList.

Glumačka zvijezda prošle godine u februaru saznala je da joj je karcinom dojke metastazirao u kralježnici. Nakon što je bila podvrgnuta operaciji, kemoterapiji i zračenju, ušla je u remisiju, ali počela je osjećati jake bolove u leđima - tad je saznala strašnu vijest - rak se proširio izvan grudi i limfnih čvorova sve do kralježnice.

Ljekari su je upozorili da će karcinom vjerovatno metastazirati i na mozak, pluća te jetru.

Glumica je trenutno na hormonskoj terapiji kako bi blokirala estrogen koji uzrokuje rast karcinoma, a istodobno uzima još jedan lijek za koji se pokazalo da pomaže u njenoj terapiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije