Serena Williams podržala Meghan: Svakodnevno me uči šta znači biti istinski plemenit

0
Radiosarajevo.ba
Serena Williams podržala Meghan: Svakodnevno me uči šta znači biti istinski plemenit
Foto: Instagram / Serena Williams

Serena Williams pružila je podršku Meghan Markle nakon velikog intervjua koji su ona i Harry dali Oprah Winfrey.

Tokom intervjua koji je sinoć emitiran Meghan i Harry tvrdili su da su članovi kraljevske porodice izrazili zabrinutost oko toga "koliko će tamna biti koža njihovog sina Archieja", dok su također detaljno objasnili prekid komunikacije između Harryja i oca Charlesa.

U objavi na Instagramu, Serena je podržala svoju dugogodišnju prijateljicu Meghan zbog otvorenosti u pogledu mentalnog zdravlja jer je vojvotkinja od Sussexa otkrila i da je razmišljala o samoubistvu.

"Meghan Markle, moja nesebična prijateljica, živi svoj život - i vodi primjerom - s empatijom i suosjećanjem. Svakodnevno me uči šta znači biti istinski plemenit. Njene riječi ilustriraju bol i okrutnost koju je proživjela", napisala je Serena.

"Iz prve ruke znam kako institucije i mediji koriste seksizam i rasizam da bi slomili žene koje nisu bjelkinje, kako bi nas sveli na minimum, slomili i demonizirali. Posljedice sistemskog ugnjetavanja i viktimizacije na mentalno zdravlje su poražavajuće, a posljedice prečesto mogu biti i smrtonosne.

Želim da Meghanina kćer, moja kći i vaše kćeri žive u društvu koje pokreće poštovanje. Ne zaboravite da su plodovi duha ljubav, radost, mir, dobrota, vjera, blagost, samokontrola. Protiv takvih stvari nema zakona", zaključila je Serena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije