"Šareni ćilim" Bregovića: Goran i Dženana imaju tri kćerke i sve su različite vjere

Radiosarajevo.ba
"Šareni ćilim" Bregovića: Goran i Dženana imaju tri kćerke i sve su različite vjere
Foto: RAS Srbija / Goran Bregović i porodica
Sarajlija Goran Bregović u svojoj porodici ima pravi šareni ćilim. Reklo bi se nešto više i od Bosne u malom.

Otac Gorana Bregovića je katolik, majka pravoslavka, a supruga mu je muslimanka. Imaju i tri kćerke i sve su različite vjeroispovijesti. To je prema Goranovim riječima bio njihov izbor. Tako je jedna od njih budistkinja, druga muslimanka, a treća pravoslavka.

Pravi šareni ćilim u porodici Bregović veliko je bogatstvo i nešto što novac kupiti ne može. Svjestan je toga i Brega.

Goran Bregović i porodica - undefined

"Moja deca kada su bila mala ona su u vreme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vreme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu - budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja deca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovde. A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvek biti naši. Lečeni naši. Teško je u životu se od toga izlečiti", rekao je Bregović svojevremeno za Blic i dodao:

"Vi treba da omogućite deci da imaju slobodu izbora, kada biraju da budu svesni šta biraju. Ostavljam im slobodu da li će biti religiozne ili ne", rekao je Bregović u razgovoru za Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije