Ronnie Wood: Čudim se da sam bio zdrav s obzirom na alkohol i drogu

Radiosarajevo.ba
Ronnie Wood: Čudim se da sam bio zdrav s obzirom na alkohol i drogu
EPA / Ronnie Wood
Slavni muzičar koji već više od pola stoljeća svira u Rolling Stonesima, Ronnie Wood (70), ispričao je kako se bojao da će umrijeti nakon što su mu otkrili izraslinu na plućima ovog proljeća.

"Nakon dijagnoze pripremio sam se na oproštaj s porodicom. Sedam dana nismo bili sigurni hoću li se uopće izvući", rekao je gitarista, koji je bio na petosatnoj operaciji kako bi doktori uklonili izraslinu s pluća koja ipak nije bila tumor.

Muzičar kaže da je sve to saznao za vrijeme običnog sistematskog pregleda na koji svi Stonesi moraju prije odlaska na turneju.

"Kad sam prestao pušiti pomislio sam kako je čudno da sam uspio bez neke bolesti izdržati 50 godina cigareta, alkohola i svega drugoga, a bilo je stvarno svega", rekao je Wood, koji se odrekao cigareta prošle godine, kad je njegova supruga Sally Humphreys (39) rodila blizance.

Nakon što je osam puta bio na liječenju, konačno je prestao piti alkohol.

Ronnie Wood kaže da je sad zdravstveno sve u redu te su mu liječnici dopustili da s ostatkom benda - Mickom Jaggerom (74), Keithom Richardsom (73) i Charliejem Wattsom (76) - krene na europsku turneju na jesen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije