Rod Stewart iznenadio fanove na nastupu: Na pozornicu je pozvao 94-godišnju sestru Mary

0
Radiosarajevo.ba
Rod Stewart iznenadio fanove na nastupu: Na pozornicu je pozvao 94-godišnju sestru Mary
Foto: Facebook / Rod Stewart

Britanski roker, 78-godišnji Rod Stewart, prošle je sedmice održao koncert u škotskom gradu Edinburghu, a odlučio je dovesti posebnu gošću pred publiku dok je pjevao svoju pjesmu Sailing iz 1975. godine.

Riječ je o njegovoj 94-godišnjoj sestri Mary Stewart koja je stala rame uz rame s Rodom na pozornicu.

Rod je u desnoj ruci držao kraljevsku zastavu Škotske, bio je odjeven u crni šljokičasti sako koji je nosio preko crne košulje s bijelim prugama, a kada mu je prilazila, sestra mu je na glavu stavila bijeli mornarski šešir s crnim šiljkom, simboličan za pjesmu Sailing.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Predstavljajući je, rekao je publici: "Ovo je moja sestra! 94!". Sestra Mary je mahala publici dok je stajala zagrljena sa svojim bratom. Rod je kasnije rekao da mu je bilo zadovoljstvo biti u Edinburghu sa svojom sestrom, dodajući: "U 95. godini, ona je na rock‘n‘roll pozornici i obožava to. Učila me i nastavlja me učiti o životu."

Rodova dva nastupa u Edinburškom dvorcu prošle sedmice označila su vrhunac rasprodane turneje po Velikoj Britaniji i bila su posebno dirljiva s obzirom na škotske veze njegove porodice. On je najmlađe dijete Roberta Stewarta i Elsie Gilbart, a njegova dva brata i dvije sestre rođeni su u Škotskoj prije nego što se njegova obitelj preselila u London, gdje je on rođen.

Njegova starija braća Don i Bob umrli su prošle godine. Don je umro u septembru, u dobi od 94 godine, a Bob je imao 88 godina. U novembru prošle godine, poznati roker je napisao: "S velikom tugom objavljujem sinoćnji gubitak mog brata Boba, koji se pridružio mom bratu Donu na velikom nogometnom igralištu na nebu" te dodao "Izgubio sam dva najbolja prijatelja u dva mjeseca".

Stariju sestru Peggy izgubio je zbog multiple skleroze 1975., kada je imala samo 40 godina. O svojoj braći i sestrama 2019. godine je rekao: "Bili su ključna podrška, pomogli su mi da se počnem baviti muzikom." Rod je osim sestre koja je bila uistinu posebna gošća koja je cijelu publiku raznježila, doveo i dugogodišnju zvijezdu Bay City Rollersa, Stuarta "Woody" Wooda i novog člana John McLaughlina za obradu pjesme Sunshine on Leith The Proclaimersa.

Inače, Rod Stewart je u braku s manekenkom Penny Lancaster od 2007. godine, prije toga je imao dva braka, a iz drugog po redu s manekenkom Rachel Hunter ima 28-godišnjeg sina Liama koji se zaručio ovog mjeseca s Nicole Artukovich s kojom je u maju dobio prvo dijete, odnosno Rod je postao djed drugi put. Nekoliko dana kasnije u maju, Robova kći Ruby, čija je majka Kelly Emberg s kojom Rod nije bio u braku, rodila je svoje prvo dijete. Uz njih dvoje, Rod ima još tri kćeri i dva sina, piše Mirror.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije