Razvod kćerke tajkuna postat će najskuplji u svijetu showbiza

Radiosarajevo.ba
Razvod kćerke tajkuna postat će najskuplji u svijetu showbiza
EPA / Arhiv
Razvod Petre Stunt, kćerke Bernija Ecclestonea, milijardera i bivšeg šefa Formule 1, bit će jedan od najskupljih razvoda svih vremena.

Šest godina nakon vjenčanja iz bajke u raskošnom italijanskom dvorcu Odescalchi, mlađu kćerku tajkuna sada čeka gorka borba za skrbništvo nad njihovo troje djece - kćerku Laviniju i blizance Jamesa Juniora i Andrewa, te bogatu imovinu čija vrijednost doseže 6,2 milijardi eura.

Na Vrhovnom sudu u Londonu za vilu u Los Angelesu vrijednu 179 miliona eura, kuću u londonskoj četvrti Chelsea vrijednu 113 milioa eura, te brojne druge nekretnine borit će se najugledniji advokati za razvode.

Na saslušanju su isplivali detalji oko mogućeg razloga za razvod, jer se navodio kako je James Stunt maltretirao svoju suprugu, te kako je bio nasilan i previše konzumirao drogu. I na samom saslušanju on se ponašao vrlo bahato.

Na sudu je također spomenuto kako je Stunt potpisao predbračni ugovor vrijedan 18 miliona eura. Njegova imovina sastoji se od kolekcije skupocjenih vina vrijedna 17 miliona eura, te enekretnine u četvrti Chelsea, od kojih svaka vrijedi do 4,5 miliona eura.

Stunt je čak lupio šakom od sto i pištoljem zaprijetio svom puncu uputivši mu psovke, no sudac je spriječio Ecclestonea da reagira. Petra je saslušanje napustila u suzama.

Kako se sada čini, ovaj razvod mogao bi biti jedan od najskupljih u svijetu showbiza.

Dosad se najskupljim smatra razvrgavanje braka medijskog mogula Ruperta Murdocha od Anne Murdoch Mann 1998. kada se par nagodio za nevjerojatnih 454 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije