Prva polufinalna večer Eurosonga: Nastupa Luke Black, evo kakva su predviđanja na kladionicama

0
Radiosarajevo.ba
Prva polufinalna večer Eurosonga: Nastupa Luke Black, evo kakva su predviđanja na kladionicama
Foto: Printscreen / Youtube / Luke Black

Luka Ivanović, odnosno Luke Black, večeras nastupa u prvom polufinalu "Eurovizije" u Velikoj Britaniji, gdje će se predstaviti pjesmom "Samo mi se spava".

On će nastupiti pod rednim brojem tri, odmah poslije predstavnika Norveške i Malte, a u ovom polufinalu će se 15 zemalja boriti za odlazak u finale, koje se održava u subotu.

Pet država neće otići dalje, a kladionice danas, pred veliko otvaranje "Eurovizije", prognoziraju da će se Luke Black naći u finalu.

Holivudska zvijezda će voditi Eurosong 2024

Holivudska zvijezda će voditi Eurosong 2024

Kladionice ga stavljaju na 7. poziciju u današnjem polufinalu, dok predstavnika Finske, Karju, stavljaju na 1. mjesto.

Druga polufinalna večer, je dva kasnije, u četvrtak, 11. maja. Finalne glazbenog spektakla u Areni u Liverpoolu slijedi u subotu, 13. maja.

Nakon prošlogodišnjeg trijumfa ukrajinskog sastava Kalush Orchestra s pjesmom Stefania Na Eurosongu u Torinu, tradicija domaćinstva prethodnog pobjednika u startu je bila neizvjesna zbog ratnih događanja koji se od februara 2022. događaju na teritoriju Ukrajine.

Večeras počinje Eurosong: Evo koje zemlje nastupaju u prvoj polufinalnoj večeri i kad je finale

Večeras počinje Eurosong: Evo koje zemlje nastupaju u prvoj polufinalnoj večeri i kad je finale

Nedugo od pobjede mnoge su europske televizije svoju pomoć pri organizaciji narednog Eurosonga ponudile Ukrajini, ali je krajem jula finalna odluka o novoj zemlji-domaćinu pristigla.

Naime, Europska radiofuzijska unija (EBU), nakon postignutog dogovora, odlučila je kako će se Eurosong ove godine održati u Ujedinjenm Kraljevstvu, a Britanci su domaćini Eurosoga rekordni deveti put.

Izvođači iz 37 zemalja u nedjelju 7. maja, su promijenili svoje scenske kostime (većina njih) i obukli se u svečano ruho. Povod tome bila je šetnja tirkiznim tepihom od galerije Walter Art Gallery do Hale st. Jurja (St. George’s Hall), gdje se održava službena ceremonija otvaranja Eurosonga 2023, čime se ušlo u najiščekivaniju sedmicu u maju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije