Preminuo muzičar na putu za Eurosong, doživio srčani udar

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo muzičar na putu za Eurosong, doživio srčani udar
Foto: Društvene mreže / DJ Ian Bell

Australijski DJ Ian Bell preminuo je nekoliko dana prije nego što je trebao prisustvovati takmičenju za pjesmu Evrovizije 2023. godine. 

Ian Bell, radio je kao DJ u noćnim klubovima, bio je stručnjak za pop kulturu, kao i vlasnik muzičke radnje, muzički pisac i fotograf.

Vijest o iznenadnoj smrti mnoge je pogodila. Ovaj 60-godišnjak navodno je bio na odmoru sa porodicom u Parizu kada je doživio srčani udar.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Preminuo je 2. maja, tokom prve posjete njegove porodice u Parizu na putovanju koje je trebalo da završi sa grupom koja ide na Evroviziju u Liverpool, piše The Advertiser. 

Iza njega su ostala supruga Jordan, kao i njihova kćerka Ruby i njegove sestre Susan i Janet.

Tužnu vijest potvrdio je prijatelj na Facebooku, koji je napisao: "Moj poseban omiljeni čovjek Ian Bell je neočekivano preminuo. Apsolutno sam shrvan. Od trenutka kada sam ga prvi put sreo, dok sam svirao u jednom klubu u Adelaideu, imali smo posebnu vezu koju ogromna udaljenost između naših gradova nije mogla prekinuti. Zajedno smo napisali i izveli punu festivalsku predstavu komedije. Uradili smo sve da budemo jedan drugom u životima. Uvijek smo boravili jedni kod drugih kada smo putovali na festivale ili bendove. Smijali smo se milion puta, ispričao mi je sve svoje divne priče milion puta i milion puta smo DJ-irali zajedno, ali to nije dovoljno".

Također, mnogi od komentara su bili: "Sa Ianovim odlaskom, nestaje i ogromno bogatstvo znanja o pop kulturi. To je tragedija za Australiju. Ova zemlja još ne zna šta je izgubila. Trebalo bi da imamo dan nacionalne žalosti", "On je bio i najbolji otac i muž kojem se iko mogao nadati. Jordan i Ruby zaslužuju svaku djeliću ljubavi i podrške. Ovo mi je dovoljno teško, ali Ianova odanost porodici čini njegovo iznenadno odsustvo još gore", "Zbogom moj lijepi, smiješni, voljeni prijatelju. Nikad te neću zaboraviti" prenosi Mirror.co.uk.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije