Provokativna američka reperka održat će koncert u Saudijskoj Arabiji

Anadolija
Provokativna američka reperka održat će koncert u Saudijskoj Arabiji
Instagram / Nicki Minaj

Američka hip-hop pjevačica Nicki Minaj nastupat će 18. jula na koncertu u Saudijskoj Arabiji, potvrdili su organizatori.

Slavna pjevačica, poznata po izuzetno provokativnom izgledu, nastupima i kontroverznim tekstovima te videospotovima, nastupat će na muzičkom festivalu "Jeddah World Fest". 

Festival se održava u skladu sa saudijskim zakonima tako da će alkoholna pića biti zabranjena, a događaju, koji se održava na stadionu "Kralja Abdullaha", će moći prisustvovati isključivo osobe starije od 16 godina. 

Reakcije na društvenim mrežama na ovu najavu su raznovrsne. Neki su njeno gostovanje pozdravili, a pojedini korisnici su izrazili razočarenje.

Organizatori su najavili da će koncert moći pratiti milioni ljudi širom svijeta preko globalne MTV mreže. Na koncertu će takođe nastupati i britanski umjetnik Liam Payne i američki DJ Steve Aoki

U zadnjih nekoliko mjeseci u Saudijskoj Arabiji nastupali su brojni poznati svjetski izvođači poput Mariah Carey, Enriquea Iglesiasa, grupe Black Eyed Peas, repera Seana Paula i slavnih DJ-eva Davida Guette i Tiesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije