Prošle su 23 godine od seks-afere s predsjednikom: Ovako danas izgleda Monika Lewinsky

1
Radiosarajevo.ba
Prošle su 23 godine od seks-afere s predsjednikom: Ovako danas izgleda Monika Lewinsky
BBC / Monika Lewinsky i Bill Clinton

Monicu Lewinsky javnost pamti kao ljubavnicu bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, a sada se pojavila na svečanoj premijeri mini-serije o njihovoj aferi. 

Iako je danas aktivistkinja, modna dizajnerica i televizijsko lice, Monica Lewinski (48) u javnosti će zauvijek ostati obilježena kao ljubavnica bivšeg predsjednika SAD-a, Billa Clintona. 

Od seks-skandala koji je potresao Bijelu kuću prošle su već 23 godine, no to je ponovno goruća tema zbog nove sezone mini-serije American Crime Story koja nosi naziv Impeachment i bavi se upravo aferom Clinton-Lewinski.

Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: 'Rata u BiH neće biti, možete mirno spavati'

Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: 'Rata u BiH neće biti, možete mirno spavati'

Zanimljivo je i da se najpoznatija ljubavnica na svijetu, kako joj često znaju tepati, našla u ulozi jedne od producentica serije, a sada se pojavila i na njenoj svečanoj premijeri u Los Angelesu.

Dobro raspoložena i tip-top dotjerana, Lewinsky je bila glavna zvijezda događaja, što se moglo i očekivati jer se zadnjih godine rijetko pojavljuje u javnosti, ali i zbog same tematike nove sezone popularne kriminalističke serije.

Monicu će u seriji glumiti Beanie Feldstein, ulogu Clintona dobio je Clive Owen, dok će njegovu suprugu Hilary utjeloviti Edie Falco.

Lewinsky je inače odrasla u Kaliforniji, gdje je završila srednju školu, nakon čega je upisala Dramsku akademiju. Radila je raznovrsne poslove, a taj dio života obilježila joj je afera s profesorom drame Andyjem Bleilerom. Nakon pet godina prekinula je s njim te je otišla u Oregon, gdje je završila psihologiju. U ljeto 1995. godine pružila joj se prilika da, preko porodičnih veza, odraditi pripravništvo u Bijeloj kući te se odselila u Washington, a nije ni slutila da će ubrzo zatim postati tema svih tabloida u svijetu.

Prije nego što je 1998. godine svijet o njenoj aferi s bivšim predsjednikom Clintonom odjeknula u svijetu, Monicu Lewinsky su iz Bijele kuće prebacili u Pentagon jer su njeni nadređeni smatrali da previše vremena provodi s predsjednikom. Kasnije je priznala da je imala devet odnosa s Clintonom u Ovalnom uredu Bijele kuće.

Nakon što je njihova afera izašla na vidjelo, Bill je porekao sve što mu se stavljalo na teret. U martu prošle godine dao intervju u kojem je spomenuo Lewinsky te je istaknuo kako mu je žao što se sve onda događalo, a rekao je i kako je u to vrijeme bio pod velikim pritiskom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije