Prošao tragedije u privatnom životu: Omiljeni glumac svih generacija opet niže uspjehe

0
Radiosarajevo.ba
Prošao tragedije u privatnom životu: Omiljeni glumac svih generacija opet niže uspjehe
Foto: EPA-EFE / Keanu Reeves

Keanu Reeves je jedan od rijetkih poznatih koji nema puno kritičara, te je univerzalno voljen među svim generacijama, posebno među generacijom koja je odrasla uz internet. 

Iako mu je prva velika uloga bila još početkom 90tih godina prošlog stoljeća, Reeves još uvijek pravi nevjerovatne filmove. Uskoro izlazi četvrti dio franšize John Wick, koja je odlično prihvaćena i među kritičarima i među publikom. 

Inače, Keanu Reeves je počeo karijeru u sci-fi filmovima, ali se 1991. i 1994., s filmovima Point Break i Speed, etablirao sebe kao akcionu zvijezdu. Kada je utjelovio popularnog Nea, u filmovima Matrix, potvrđen je kao akciona zvijezda i to na svjetskom nivou. 

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Nizao je dalje fantastične filmove, kao što su The Day the Earth Stood Still, te Street Kings, oba iz 2008. godine. Ipak, njegov život nije bio obilježen samo fantastičnim filmovima i srećom. Naprotiv, Reeves je morao proći dosta privatne tragedije. 

Njegova prva djevojka, barem u javnom životu, Jennifer Syme je bila njegova prva velika ljubav. Nažalost, u decembru 1999. godine, u osmom mjesecu trudnoće, Jennifer je izgubila dijete. To je prekinulo i njihovu vezu, mada su se njih dvoje pomirili. 

Samo dvije godine nakon te tragedije, zvijezdu Hollywooda je pogodila još jedna. U saobraćajnoj nesreći, Jennifer Syme je poginula, kada je izgubila kontrolu nad automobilom i udarila tri parkirana auta u Los Angelesu. 

Reevesu je dugo trebalo da se vrati, radio je neke filmove koji nisu baš bili dobro prihvaćeni, ali je s franšizom John Wick i više nego pogodio. Prvi film je izašao 2014. a ubrzo su uslijedila i dva nastavka, 2017. i 2019. godine. 

Četvrti dio ove franšize treba da izađe 24. marta ove godine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije