Pronađeno tijelo glumice Robyn Bernard, zvijezde serije 'General Hospital'

0
Radiosarajevo.ba
Pronađeno tijelo glumice Robyn Bernard, zvijezde serije 'General Hospital'
Foto: IMDb / Bila najpoznatija po ulozi Terry Brock (desno)

Tijelo Robyn Bernard (64), glumice najpoznatije po seriji General Hospital (Opšta bolnica), pronađeno je u polju u Kaliforniji. 

Ovu TV zvijezdu najviše pamtimo po višegodišnjem pojavljivanju u popularnoj sapunici General Hospital koja govori o životima građana izmišljenog grada Port Charlesa u sjevernom dijelu države New York. Bernard je glumila lik Terry Brock (aka Terry O’Connor), kćerku D.L. Brocka (kojeg tumači David Groh) - jednog od glavnih negativaca u seriji. Redovno se pojavljivala u seriji u 145 epizoda tokom šest godina.

Kako javlja TMZ, Bernard je pronađena mrtva u San Jacintu u Kaliforniji u utorak (12. marta). Odjel šerifa okruga Riverside otkrio je da su njeno tijelo pronašli na "otvorenom polju iza jedne kompanije".

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Prema mrtvozorniku okruga Riverside, tijelo je identificirano putem otisaka prstiju. Vlasti trebaju obaviti obdukciju, a uzrok smrti još nije utvrđen.

Glumica je rođena u Gladewateru u Teksasu 26. maja 1959., a nastupati je počela od malih nogu. Svoju holivudsku karijeru započela je ulogom u francuskom filmu Jean-Jacquesa Beneixa Diva (1981). Zatim se pojavila u filmovima Whiz Kids iz 1983. i The Facts of Life 1984.

Glumila je i u francuskoj romansi Betty Blue iz 1986, koja je postigla nominaciju za Oscara za najbolji strani film i BAFTA-u. Nakon dana provedenih u TV drami, pojavila se u epizodi verzije Maigreta na francuskom jeziku iz 1992., kao iu francuskom filmu Kings For A Day iz 1997., koji je režirao François Velle. Njen posljednji nastup na ekranu bio je u Glasovima iz srednje škole iz 2002., gdje je imala ulogu psihologinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije