Prodaje se za dva miliona eura: Pogledajte kako izgleda luksuzni dom Zorana Mamića u Zagrebu

1
Radiosarajevo.ba
Prodaje se za dva miliona eura: Pogledajte kako izgleda luksuzni dom Zorana Mamića u Zagrebu
Foto: Kolaž / Zoran Mamić

Luksuzna kuća poznata po prvom vlasniku Zoranu Mamiću, bratu poznatijeg Zdravka, u zagrebačkom Markuševcu našla se ovih dana u prodaji na tržištu nekretnina za dva miliona eura nedugo nakon što je prodana na aukciji.

Prave zvijezde, s raskošnim vilama nalik na one u Kaliforniji, kod nas nisu glumci i pjevači, nego razni poduzetnici, sportiste i osobe vezane uz sport, advokati i liječnici s privatnom praksom.

Na stranici agencije Eurovilla donedavna kuća Mamića mlađeg pojavila se među drugim nekretninama te se na priloženim fotografijama prvi put bolje vidi njezina unutrašnjost. Vila površine 600 četvornih metara s bazenom smještena je na zemljištu od 3600 kvadrata, ima dvije etaže i dvije garaže.

Premijer liga BiH: FK Željezničar stigao do važne pobjede i izašao iz zone ispadanja

Premijer liga BiH: FK Željezničar stigao do važne pobjede i izašao iz zone ispadanja

Luksuz od 12 miliona eura: Pogledajte kako izgleda Modrićeva vila u Madridu

Luksuz od 12 miliona eura: Pogledajte kako izgleda Modrićeva vila u Madridu

U podrumu su vinoteka, garderoba, teretana, jacuzzi, sauna i parna kupelj.

U prizemlju su garderoba, soba s kupatilom, glavna spavaća soba s kupatilom, kuhinja s blagovaonicom, radna soba i prostran dnevni boravak s kaminom, a na spratu su dnevna i dvije spavaće sobe s garderobama i kupatilom te velika natkrivena terasa. U vrtu je montažna drvena kuća od 50 četvornih metara s kuhinjom i dnevnim boravkom.

Vila, koja je sagrađena 2009. godine, nedavno je prodana na dražbi s početnom cijenom od 1,4 miliona eura, a "osvojio" ju je advokat Zorana Mamića Mijo Golub, koji se jedini prijavio, pa se nadmetao sam sa sobom. Na nekretnini je u zemljišnim knjigama tada već bilo upisano i njegovo potraživanje od 8,7 miliona kuna, bankovno potraživanje koje je preuzeo lani.

Na kući je bila i ovrha države radi naplate duga po osnovi oduzimanja stečene imovinske koristi. Sada je ta imovina u vlasništvu advokata na prodaju iako vila u zemljišnim knjigama i dalje glasi na Zorana Mamića, no u toku je postupak upisa novog vlasnika, koji je već prodaje, piše Jutarnji.

Na stranici agencije Eurovilla u opisu nekretnine stoji i da je vila s prekrasnim pogledom na zelenilo vrhunski uređena i opremljena te osigurana alarmom i videonadzorom. Nalazi se u ulici Markuševečka Dubrava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije